Η Van Oord θα κατασκευάσει υπεράκτιο αιολικό πάρκο 760 MW στην Ολλανδία (offshorewind.biz)

Η Van Oord θα κατασκευάσει υπεράκτιο αιολικό πάρκο 760 MW στην Ολλανδία (offshorewind.biz)

Θα κάνει πιο πράσινη την τρέχουσα ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας

Η Ecowende (κοινοπραξία της Shell και της Eneco) ανέθεσε στη Van Oord (ολλανδική ναυτιλιακή εταιρεία που ειδικεύεται στη βυθοκόρηση, την αποκατάσταση γης και την κατασκευή τεχνητών νησιών) μια σύμβαση για την κατασκευή του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Hollandse Kust West VI ισχύος 760 MW στην Ολλανδία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα offshorewind.biz.

Ως ανάδοχος της Ecowende, η Van Oord θα είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά και την εγκατάσταση των θεμελίων και επίσης θα τοποθετήσει, θα συνδέσει και θα θάψει τα καλώδια μεταξύ των ανεμογεννητριών.

Επιπλέον, η Van Oord θα χειρίζεται τη μεταφορά και εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στη θάλασσα.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 760 MW για την τοποθεσία του οποίου η κοινοπραξία Ecowende κέρδισε την άδεια τον Δεκέμβριο του 2022, βρίσκεται 53 χιλιόμετρα μακριά από τις ολλανδικές ακτές του IJmuiden και θα περιλαμβάνει 54 ανεμογεννήτριες.

 

Σύμφωνα με την Van Oord, η λειτουργική ικανότητα του αιολικού πάρκου θα κάνει το 3% της τρέχουσας ολλανδικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας πιο πράσινη.

 

Η Ecowende σχεδιάζει να θέσει σε πλήρη λειτουργία το αιολικό πάρκο και να τεθεί σε λειτουργία το 2026.

Νωρίτερα φέτος, ο κατασκευαστής αποκάλυψε λεπτομέρειες για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο που θα είναι σε αρμονία με τη φύση, που περιλαμβάνουν μέτρα και μια προσέγγιση σχεδιασμού που θα έχουν ως αποτέλεσμα το έργο να έχει ελάχιστες επιπτώσεις στα πουλιά, τις νυχτερίδες και τα θαλάσσια θηλαστικά.

Οι Ecowende και Van Oord θα συνεργαστούν για την εφαρμογή διαφόρων καινοτομιών, μεγάλης κλίμακας μετριασμούς και την τόνωση οικολογικών μέτρων. Επιπλέον, τα μέρη θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε διάφορες μελέτες σκοπιμότητας και εξελίξεις λύσεων.

Η Van Oord θα αναπτύξει το υπεράκτιο σκάφος εγκατάστασης Boreas, που κατασκευάζεται επί του παρόντος, για τη μεταφορά και την εγκατάσταση των θεμελίων και των ανεμογεννητριών.


Εναλλακτική μέθοδος εγκατάστασης

Για να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος της κατασκευής του αιολικού πάρκου, η εταιρεία θα αναπτύξει μια εναλλακτική μέθοδο εγκατάστασης για τα θεμέλια.

Ένα δονητικό σφυρί, χρησιμοποιώντας κραδασμούς θα οδηγήσει τα μονόπυλα στα απαιτούμενα βάθη. Σύμφωνα με την Van Oord, αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας εφαρμογή αυτής της καινοτόμου τεχνικής σε ολλανδικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο.

Το σκάφος τοποθέτησης καλωδίων Nexus της εταιρείας θα αναπτυχθεί για την εγκατάσταση των καλωδίων σύνδεσης μεταξύ των συστοιχιών μεταξύ των ανεμογεννητριών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης