Ενέργεια

ΗΑΕ: Η Mubadala Energy ανακάλυψε φυσικό αέριο στην Ινδονησία  

ΗΑΕ: Η Mubadala Energy ανακάλυψε φυσικό αέριο στην Ινδονησία   
Η δεξαμενή  μπορεί να έχει περίπου 3,3 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια σε ανακτήσιμα αποθέματα

Η Mubadala Energy των ΗΑΕ ανακοίνωσε ανακάλυψη φυσικού αερίου σε υπεράκτιο τμήμα στην Ινδονησία. Σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ανακάλυψη αερίου βαθέων υδάτων φέτος, ανέφερε το Reuters.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι η ανακάλυψη έγινε στην περιοχή του Νότιου Ανταμάν, περίπου 100 χλμ. ανοικτά της Βόρειας Σουμάτρας.

Το εξερευνητικό πηγάδι που είχε ανοίξει η Mubadala Energy παρήγαγε 30 εκατομμύρια κυβικά πόδια καθημερινά «εξαιρετικής ποιότητας αερίου», ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Με τη στρατηγική μας να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιό μας φυσικού αερίου για να υποστηρίξουμε την ενεργειακή μετάβαση, αυτή η εξέλιξη προσφέρει υλικές εμπορικές ευκαιρίες και προσθέτει ώθηση στη στρατηγική μας ιστορία ανάπτυξης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mansoor Mohamed Al Hamed.

Η δεξαμενή που αξιοποίησε η Emirati Mubadala Energy μπορεί να έχει περίπου 3,3 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια σε ανακτήσιμα αποθέματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Wood Mackenzie, σημείωσε το Reuters.

Η Ινδονησία ανακοίνωσε  ότι η ανακάλυψη θα φτάσει τον στόχο της για 12 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερήσιας παραγωγής φυσικού αερίου έως το 2030. Αυτό θα ήταν διπλάσια αύξηση του τρέχοντος ρυθμού παραγωγής φυσικού αερίου.

Ανακάλυψη και από την Eni

 Η ιταλική Eni έκανε επίσης μια σημαντική ανακάλυψη στην υπεράκτια Ινδονησία τον Οκτώβριο. Η εταιρεία ανακοίνωσε  ότι είχε αξιοποιήσει μια δεξαμενή που περιείχε περίπου 5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και θα μπορούσε να υπάρχουν άλλα 5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια στη γύρω περιοχή, στα ανοικτά των ακτών του Ανατολικού Καλιμαντάν.

Η Eni είπε ότι θα επισπεύσει την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου βαθέων υδάτων Geng North στα ανοιχτά των ινδονησιακών ακτών, με την πρώτη εμπορική παραγωγή να προγραμματίζεται για το 2027.

Η Ινδονησία έχει δει την παραγωγή φυσικού αερίου της να μειώνεται σημαντικά την τελευταία δεκαετία περίπου. Από περισσότερα από 8,4 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως το 2011, η παραγωγή έχει μειωθεί μέχρι σήμερα σε περίπου 6 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Κάποτε σημαντικός εξαγωγέας LNG, η Ινδονησία έχασε τη θέση της μεταξύ των ηγετών σε αυτό το τμήμα και τώρα προσπαθεί να το αποκαταστήσει.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης