Ενέργεια

ΕIΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ  

ΕIΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ   
Ενισχύθηκαν κατά 2,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Δεκεμβρίου στα 443,7 εκατομμύρια βαρέλια

Τα αποθέματα αργού, βενζίνης και αποστάγματος στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA).
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Δεκεμβρίου στα 443,7 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 2,3 εκατομμυρίων βαρελιών.

Σύμφωνα με την EIA η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε ρεκόρ 13,3 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) την περασμένη εβδομάδα, από το προηγούμενο ιστορικό υψηλό των 13,2 εκατομμυρίων bpd.

 Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου ΗΠΑ και Brent αντιστάθμισαν τα κέρδη λόγω της αιφνιδιαστικής αύξησης των αποθεμάτων αργού και της μεγαλύτερης από την αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης και αποστάγματος και ρεκόρ εβδομαδιαίας παραγωγής αργού.

 Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

 Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 403.000 bpd την τελευταία εβδομάδα.Τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 2,2% την εβδομάδα.

 Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 226,7 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε για άνοδο 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών.​

 Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα στα 115 εκατ. βαρέλια, έναντι προσδοκιών για άνοδο 500.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης