Ευρώπη

Ηνωμένο Βασίλειο: Mειώθηκαν οι εκπομπές αερίων αλλά και οι λογαριαμοί ενέργειας των νοικοκυριών

Ηνωμένο Βασίλειο: Mειώθηκαν οι εκπομπές αερίων αλλά και οι λογαριαμοί ενέργειας των νοικοκυριών
Οι εκπομπές αερίων στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν πτώση 38% από το 1990 έως το 2015
Οι προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου για την κλιματική αλλαγή και την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης έχουν αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύει το CNBC oι εκπομπές αερίων έχουν περιορισθεί και οι λογαριασμοί ενέργειας των νοικοκυριών έχουν μειωθεί όπως προβλέπει ο νόμος για την Κλιματική Αλλαγή που εισήχθη το 2008.
Από την έκθεση που ανακοίνωσε στην Πέμπτη 16/3/2017, η Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (CCC), προκύπτει ότι τοι οικιακοί λογαριασμοί  για το 2016 ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα από το 2008.
Οι υψηλότερες τιμές από τις πολιτικές χαμηλών εκπομπών άνθρακα και το κόστος του δικτύου να αντισταθμίσθηκαν από τις  "μειώσεις στη χρήση ενέργειας."
Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ενώ τα μέτρα για τον άνθρακα έχουν προσθέσει περίπου £ 9 ($ 11) ανά μήνα κόστος στον λογαριασμό ενέργειας ενός τυπικού σπιτιού το 2016, αυτό έχει μετατραπεί σε μείωση πάνω από £ 20 το μήνα, ως αποτέλεσμα της χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης από την εξοικονόμηση ενέργειας σε φωτισμό και οικιακές συσκευές.
Η CCC, ανεξάρτητος οργανισμός που έχει συσταθεί για να συμβουλεύει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασίλειου, διαπίστωσε ότι οι βελτιώσεις της ενεργειακής απόδοσης έχουν βοηθήσει το "τυπικό νοικοκυριό" να εξοικονομήσει περίπου £ 290 το χρόνο από το 2008.
"Η δράση για ένα καθαρότερο και πιο αποτελεσματικό σύστημα ενέργειας αποφέρει οφέλη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της CCC John Gummer
"Οι εκπομπές αερίων στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν πτώση 38% από το 1990 έως το 2015 - ενώ το ΑΕΠ έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 65% κατά την ίδια περίοδο" πρόσθεσε ο Gummer.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης