Τελευταία Νέα

Συμφωνία της Axpo και της Messer για ηλιακή ενέργεια από τη Südwerk (Pveurope)

Συμφωνία της Axpo και της Messer για ηλιακή ενέργεια από τη Südwerk (Pveurope)

Θα εξοικονομηθούν ετησίως 2.850 τόνοι εκπομπών CO2 στη Βαυαρία

Η Axpo (ο μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ελβετίας και διεθνής ηγέτης στο εμπόριο ηλιακής και αιολικής ενέργειας) και η Messer (προμηθευτής βιομηχανικών αερίων) σύναψαν μακροπρόθεσμο PPA (συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας), σύμφωνα με αποκάλυψη που κάνει το Pveurope.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, η Axpo θα προμηθεύει 2 εγκαταστάσεις της Messer στη Γερμανία με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ηλιακούς σταθμούς Südwerk που εδρεύουν στη Βαυαρία.

Σύμφωνα με τη μακροχρόνια συμφωνία, η Axpo θα ενεργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ της Messer και της Südwerk, αγοράζοντας όλη την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από 2 ηλιακά πάρκα που βρίσκονται στο Nabburg και το Hagelstadt στη Βαυαρία και θα την προμηθεύει στις εγκαταστάσεις της Messer στο Siegen και στο Speyer.

Αυτό θα επιτρέψει στον κατασκευαστή να εξοικονομήσει περίπου 2.850 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως σε αυτά τα εργοστάσια, ενώ το PPA εξασφαλίζει επίσης μια μακροπρόθεσμη ροή εσόδων για τη Südwerk.

Εκτός από τη μακροπρόθεσμη συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο Όμιλος Südwerk και η Axpo έχουν επίσης συνάψει μια βραχυπρόθεσμη τριετή συμφωνία για την ανάπτυξη 4 ηλιακών σταθμών στη Βαυαρία με εγκατεστημένη ισχύ περίπου 12.500 κιλοβάτ.

Κατά τη διάρκεια της συμφωνίας, η Axpo θα λάβει περίπου 40 γιγαβατώρες ηλιακής ενέργειας από τις εγκαταστάσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης