Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Δανία: Επιχορηγήσεις 42 εκατ. ευρώ για πλωτά αιολικά προγράμματα

Δανία: Επιχορηγήσεις 42 εκατ. ευρώ για πλωτά αιολικά προγράμματα

Νέες ευκαιρίες για την πράσινη μετάβαση και τις εταιρείες της σκανδιναβικής χώρας

 

Την εμπιστοσύνη της προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) αποδεικνύει για μια ακόμη φορά η Δανία η οποία χρηματοδοτεί με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έργα του συγκεκριμένου κλάδου.

Σύμφωνα με το renews.biz, το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Επίδειξης Ενεργειακής Τεχνολογίας (EUDP) έχει εγκρίνει δαπάνες πράσινης τεχνολογίας, μεταξύ άλλων για πλωτά αιολικά έργα.


Οι επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 316,38 εκατ. DKK (42 εκατ. ευρώ)
θα προωθήσουν επίσης τεχνολογίες που θα μειώσουν το αποτύπωμα CO2 της ασφάλτου, θα μετατρέψουν βιολογικά υπολείμματα και θα αναπτύξουν υγρό σύστημα ανέμου και κυμάτων.

Ο Lars Aagaard (υπουργός Κλίματος, Ενέργειας και Εφοδιασμού) δήλωσε: «Με τη νέα ενεργειακή τεχνολογία έρχονται νέες ευκαιρίες τόσο για την πράσινη μετάβαση όσο και για τις δανέζικες εταιρείες και είναι μια σειρά από συναρπαστικά έργα ενεργειακής τεχνολογίας που φέτος θα λάβουν υποστήριξη από το EUDP.

Μεταξύ άλλων, η υποστήριξη είναι καθ' οδόν για έργα για πλωτές ανεμογεννήτριες και πιο φιλική προς το κλίμα άσφαλτο.

Ανυπομονώ να δω τα έργα να μεταβαίνουν από το σχέδιο στην πραγματικότητα».

Το φθινόπωρο, το EUDP έλαβε 88 αιτήσεις για συνολικό ποσό 925 εκατομμυρίων DKK, με το 40% των αιτούντων να έχουν λάβει πλέον δεσμεύσεις και περίπου το 30% της αίτησης για ενίσχυση έχει καταβληθεί.

Ο Kim Lehmann, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της EUDP, δήλωσε: «Υποστηρίξαμε μια σειρά ενεργειακών έργων διαφορετικού μεγέθους και χαρακτήρα (όλα με μεγάλες δυνατότητες να κάνουν θετική διαφορά στο κλίμα), την ανάπτυξη και την απασχόληση.

«Ανυπομονώ να δω τα έργα να ξεδιπλώνονται και να δημιουργούν θέσεις εργασίας και πράσινα αποτελέσματα σε διάφορα σημεία του ενεργειακού συστήματος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης