Ενέργεια

Tristar: Συμφωνία για υβριδικό ηλεκτρικό πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμων στην Τουρκία

Tristar: Συμφωνία για υβριδικό ηλεκτρικό πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμων στην Τουρκία
Το σκάφος ανεφοδιασμού 750 κυβικών μέτρων έχει σχεδιαστεί για να στεγάζει γεννήτριες ντίζελ ως εφεδρική ηλεκτρική ενέργεια

Η εταιρεία ναυτιλίας και εφοδιαστικής Tristar Group με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψε συμφωνία με τα ναυπηγεία Akdeniz της Τουρκίας για την κατασκευή μιας υβριδικής φορτηγίδας καυσίμων για τα ΗΑΕ.

Προγραμματισμένο να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2025, το σκάφος θα βρίσκεται στο λιμάνι της Fujairah, τη μοναδική θαλάσσια εγκατάσταση πολλαπλών χρήσεων στην ανατολική ακτή της χώρας και τον σημαντικό κόμβο αγκυροβόλησης και ανεφοδιασμού καυσίμων στην περιοχή.

Τα σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά

Το σκάφος ανεφοδιασμού 750 κυβικών μέτρων έχει σχεδιαστεί για να στεγάζει γεννήτριες ντίζελ ως εφεδρική ηλεκτρική ενέργεια. Οι γεννήτριες, εάν λειτουργούν, θα εκκενώσουν τα καυσαέρια κάτω από το νερό, έτσι ώστε οι εκπομπές GHG στην ατμόσφαιρα να μειωθούν, σύμφωνα με την εταιρεία. Με καλά σχεδιασμένες λειτουργίες, αναμένεται ότι οι εκπομπές άνθρακα θα μειωθούν περισσότερο από 50%.

«Δημιουργούμε άλλη μια ευκαιρία για να πρωτοπορήσουμε στην πράσινη τεχνολογία σε ένα περιβάλλον που ήταν οικείο και γόνιμο για εμάς, εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Tristar, Eugene Mayne, κατά τη διάρκεια υπογραφής σύμβασης στο Ντουμπάι με τον Metin Akbasoglu, ιδιοκτήτη της Akdeniz Shipyard.

«Καθώς η λιμενική υποδομή συνεχίζει να αναπτύσσεται για την υποστήριξη της χρήσης ηλεκτρικών φορτηγίδων για παράκτιες επιχειρήσεις, είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η τολμηρή κίνηση θα ενθαρρύνει την τοπική ναυτιλιακή βιομηχανία να ακολουθήσει το παράδειγμά της» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης