Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Αύξηση στις αποστολές αργού μετά την υποχώρηση των καταιγίδων

Ρωσία: Αύξηση στις αποστολές αργού μετά την υποχώρηση των καταιγίδων

Οι αποστολές αργού πετρελαίου της Ρωσίας από όλα τα λιμάνια της ήταν κατά μέσο όρο 3,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 10 Δεκεμβρίου

 

Οι αποστολές αργού πετρελαίου της Ρωσίας εκτινάχθηκαν τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 10 Δεκεμβρίου, μετά την υποχώρηση των καταιγίδων στη Μαύρη Θάλασσα που είχαν διακόψει τις φορτώσεις τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων του Bloomberg την Τρίτη.

Οι αποστολές αργού πετρελαίου της Ρωσίας από όλα τα λιμάνια της ήταν κατά μέσο όρο 3,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 10 Δεκεμβρίου, αυξημένες κατά περίπου 114.000 bpd σε σύγκριση με τον μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων έως τις 3 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο Julian Lee του Bloomberg.

Οι εβδομαδιαίες αποστολές, οι οποίες είναι πολύ πιο ασταθείς και δεν αντιπροσωπεύουν τις μέσες μηνιαίες εξαγωγές, εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουλίου με αδιάκοπες φορτώσεις στο ρωσικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας την εβδομάδα έως τις 10 Δεκεμβρίου, έδειξαν τα στοιχεία.

Στα τέλη Νοεμβρίου, οι εξαγωγές πετρελαίου από τα λιμάνια της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα διακόπηκαν καθώς η ναυτιλία ήταν περιορισμένη λόγω των καταιγίδων στην περιοχή.

Η Ρωσία έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου της κατά 300.000 bpd μέχρι το τέλος του 2023, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον εταίρο της στον OPEC+, τη Σαουδική Αραβία, η οποία μειώνει οικειοθελώς την παραγωγή πετρελαίου της κατά 1 εκατομμύριο bpd μέχρι το 2023.

Μείωση εξαγωγών

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+, η Ρωσία δήλωσε ότι θα εμβαθύνει τη μείωση των εξαγωγών σε 500.000 bpd το πρώτο τρίμηνο του 2024, με τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023 να είναι τα επίπεδα αναφοράς των εξαγωγών για τη μείωση, η οποία θα αποτελείται από 300.000 bpd αργού και 200.000 bpd των ραφιναρισμένων προϊόντων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, προέκυψαν αναφορές ότι η Ρωσία υποσχέθηκε σε εταιρείες παρακολούθησης ροής πετρελαίου και πρακτορεία αναφοράς τιμών να δοθούν στοιχεία για την παραγωγή, τα αποθέματα και την παραγωγή καυσίμων, αφού ο ΟΠΕΚ+ ζήτησε από τη Μόσχα περισσότερη διαφάνεια στην παρακολούθηση της συμμόρφωσής της με τις περικοπές.

Από την εισβολή στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει ταξινομήσει τα δεδομένα παραγωγής και εξαγωγής πετρελαίου της, λέγοντας ότι δεν θα παρείχε λεπτομερείς πληροφορίες για τον πετρελαϊκό τομέα της που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τη Δύση για τον εντοπισμό και την καταστολή των εξαγωγών πετρελαίου της Ρωσίας ή των εσόδων από πετρέλαιο.

Η Ρωσία υπεκφευγε ως προς τη συμμόρφωσή της με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ+, ακόμη και πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης