Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συμφωνία Genex - Stanwell για το αιολικό έργο Kidston (reneweconomy)

Συμφωνία Genex - Stanwell για το αιολικό έργο Kidston (reneweconomy)

Θα έχει διάρκεια 15 ετών και θα αντιπροσωπεύει το μισό της παραγωγής σε σταθερή τιμή

Η Genex Power (αυστραλιανή εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας) ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία 15ετούς άδειας για το προτεινόμενο αιολικό έργο Kidston ισχύος 258 MW που θα της επιτρέψει να ολοκληρώσει μια αιολική, ηλιακή και μακράς διάρκειας αντλούμενη υδροηλεκτρική αποθήκευση στο Κουίνσλαντ, σύμφωνα με το reneweconomy.com.au.


Το 15ετές συμβόλαιο για τ
o Kidston wind έχει υπογραφεί με την κρατική Stanwell Corp του Κουίνσλαντ και θα αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ της παραγωγής σε σταθερή τιμή (που κλιμακώνεται με τον πληθωρισμό).

Η Kidston φιλοξενεί ήδη ένα ηλιακό πάρκο ισχύος 50 MW και ένα υδροηλεκτρικό έργο 250 MW, 8 ωρών (2.000 MWh) που χρησιμοποιεί ένα πρώην ανοιχτό ορυχείο χρυσού που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του επόμενου έτους. Ο συνδυασμός του ανέμου θα το κάνει ένα μοναδικό υβριδικό έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αποθήκευσης.

«Η συμφωνία απορρόφησης με τη Stanwell σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για το αιολικό έργο Kidston Stage 3 ισχύος 258 MW, το τρίτο στάδιο του Kidston Clean Energy Hub.

Όταν ολοκληρωθεί, το έργο θα ολοκληρώσει τις τεχνολογίες αιολικής, ηλιακής και αντλούμενης υδροηλεκτρικής αποθήκευσης που θα συστεγάζονται σε μια ενιαία τοποθεσία», δήλωσε ο Κρεγκ Φράνσις (Διευθύνων Σύμβουλος της Genex).

Τα συμβόλαια θα επιτρέψουν σε αυτήν και τον εταίρο της στο αιολικό έργο, την J-Power της Ιαπωνίας, να εξασφαλίσουν μια σημαντική, και πιθανώς χαμηλότερου κόστους, δανειακή διευκόλυνση για τη χρηματοδότηση της επένδυσης.

Η οριστικοποίηση του αιολικού στοιχείου σημαίνει ότι η δυναμικότητα μεταφοράς στο εργοτάξιο θα εξαντληθεί και η εταιρεία δεν θα επιδιώκει πλέον την προτεινόμενη επέκταση 270 MW στην ηλιακή εγκατάσταση.

Η Genex ελπίζει να καταλήξει σε μια τελική επενδυτική απόφαση για την αιολική συνιστώσα το 2024, με το αιολικό έργο να είναι πιθανό να ολοκληρωθεί το 2027.


Άλλα έργα της Genex  

Η Genex θεωρείται πετυχημένη στην προσέλκυση μεγάλων πελατών για τα έργα της.

Έχει ήδη εξασφαλίσει συμφωνία για το 30% της παραγωγής για την αιολική Kidston με την EnergyAustralia η οποία θα εκμεταλλεύεται επίσης τις αντλούμενες υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Εκτός από το Stanwell και την EnergyAustralia, έχει επίσης υπογράψει την Fortescue Metals και την προτεινόμενη πράσινη εγκατάσταση υδρογόνου στο νησί Gibson (ως πιθανό πελάτη για το τεράστιο έργο ηλιακής ενέργειας) και μπαταρίας Bulli Creek στο νότιο Queensland.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης