Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Τέσσερις μνηστήρες για τις δραστηριότητες αποθήκευσης της Edison - Άνω των 600 εκατ. ευρώ οι προφορές

Τέσσερις μνηστήρες για τις δραστηριότητες αποθήκευσης της Edison - Άνω των 600 εκατ. ευρώ οι προφορές

 Ascopiave , EPH, Macquarie και Snam υπέβαλλαν μη δεσμευτικές προσφορές,

 

Τα περιουσιακά στοιχεία αποθήκευσης φυσικού αερίου της Edison προσέλκυσαν προσφορές από τέσσερις Ιταλούς και διεθνείς μνηστήρες, θέτοντας τις βάσεις για μια συναλλαγή που θα μπορούσε να αξίζει περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ ανέφεραν δύο πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η Edison, η ιταλική θυγατρική του γαλλικού ενεργειακού ομίλου EDF, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το έτος ότι θα αναζητήσει επενδυτές σχετικά με την πιθανότητα πώλησης τριών τοποθεσιών αποθήκευσης φυσικού αερίου που διαχειρίζεται στην Ιταλία.

Η ιταλική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου Ascopiave , ο τσεχικός ενεργειακός όμιλος EPH, ο αυστραλιανός όμιλος υποδομών Macquarie και ο πάροχος δικτύου φυσικού αερίου Snam έχουν υποβάλει όλες μη δεσμευτικές προσφορές για τις δραστηριότητες αποθήκευσης της Edison, ανέφεραν οι πηγές.

Πρόσθεσαν ότι όλες οι προσφορές είχαν αξία άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Τόσο η Snam όσο και η Ascopiave δήλωσαν πρόσφατα ότι ενδιαφέρονται για τα περιουσιακά στοιχεία.

Ενεργειακό απόθεμα

Η ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έδειξε πέρυσι πώς οι μεγάλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου επιτρέπουν σε μια χώρα να δημιουργήσει ένα ενεργειακό απόθεμα για να αντιμετωπίσει πιθανές κορυφές κατανάλωσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η επιχείρηση αποθήκευσης αερίου της Edison σημείωσε βασικά κέρδη περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι. Η επιχείρηση έχει ρυθμιζόμενη περιουσιακή βάση της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τις πηγές, που αναφέρονται σε αδημοσίευτα στοιχεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης