Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Αυξήθηκαν της βενζίνης

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Αυξήθηκαν της βενζίνης

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε την 1η Δεκεμβρίου στα 445 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα με την παραγωγή να υποχωρεί για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος ενισχύθηκαν καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή τους, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε την 1η Δεκεμβρίου στα 445 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 1,4 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα αργού αναπροσαρμόστηκαν κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση στα μη καταγεγραμμένα βαρέλια που έχει καταγραφεί.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), ενώ η παραγωγή αργού μειώθηκε κατά 100.000 bpd στα 13,1 εκατομμύρια bpd, την πρώτη εβδομαδιαία πτώση από τον Ιούλιο, σύμφωνα με την EIA.

Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 179.000 bpd την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA, ενώ τα ποσοστά χρησιμοποίησης αυξήθηκαν κατά 0,7% στο 90,5% της συνολικής δυναμικότητας.

Βενζίνη και αποστάγματα

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 5,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 223,6 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες για κατασκευή 1 εκατομμυρίου βαρελιών.​

Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια στα 112 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία, έναντι προβλέψεων για άνοδο 1,5 εκατομμυρίου βαρελιών.
Και οι δύο δείκτες αργού αύξησαν τις απώλειες μετά τα στοιχεία αποθήκευσης, υποχωρώντας στα χαμηλά της περιόδου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) διαπραγματεύθηκαν με πτώση 3,7% στα 69,64 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο. Το Brent υποχώρησε 3,1% στα 74,74 δολάρια, διαπραγματεύοντας κάτω από τα 75 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούλιο.

Τα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα, κόμβος παράδοσης για το WTI αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης