Ενέργεια

Trillion: Πέντε νέες γεωτρήσεις το 2024 στο το κοίτασμα φυσικού αερίου SASB στην Μάυρη Θάλασσα

Trillion: Πέντε νέες γεωτρήσεις το 2024 στο το κοίτασμα φυσικού αερίου SASB στην Μάυρη Θάλασσα

Εξετάζει την τεχνητή ανύψωση για γεώτρηση παραγωγής στην υπεράκτια Τουρκία

 

Η Trillion Energy International εξέδωσε ενημέρωση λειτουργίας για το κοίτασμα φυσικού αερίου SASB στον τουρκικό τομέα της Μαύρης Θάλασσας.

Η Frontier Project Solutions με έδρα το Κάλγκαρι ετοίμασε μια έκθεση σχετικά με την εφαρμογή τεχνητής ανύψωσης για την αντιμετώπιση προβλημάτων φόρτωσης νερού. Αρχικά, η Trillion θα υιοθετήσει δύο έως τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις, ξεκινώντας από την πλατφόρμα Akcakoca.

Η επόμενη φάση ανάπτυξης του SASB το 2024 θα περιλαμβάνει την προσθήκη παραγωγής από πέντε ακόμη γεωτρήσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό παραγωγών σε 11. Αυτά θα στοχεύουν τα αποθέματα φυσικού αερίου μέσω των υπαρχόντων γεωτρήσεων στα τρία τρίποδα.

Η αρχική ανάλυση υποδηλώνει ότι τουλάχιστον δύο προγραμματισμένες πλευρικές διαδρομές θα επωφεληθούν από την τεχνητή ανύψωση και, ως εκ τούτου, ενδέχεται να μην χρειαστεί να τρυπηθούν εκ νέου.

Η τεχνητή ανύψωση, πρόσθεσε η Trillion, θα μπορούσε να αποφέρει καθαρή εξοικονόμηση περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων ανά πηγάδι. Η εταιρεία αξιολογεί επίσης τα άλλα προτεινόμενα παράπλευρα σημεία για εξοικονόμηση κόστους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης