Ενέργεια

M. Lewis (Uniper): Η Ευρώπη χρειάζεται πρόσθετους όγκους LNG «για να τη βγάλει»

M. Lewis (Uniper): Η Ευρώπη χρειάζεται πρόσθετους όγκους LNG «για να τη βγάλει»
«Μέχρι να κυκλοφορήσουν σημαντικά περισσότεροι όγκοι LNG στην αγορά, θα υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ενεργειακού ομίλου

Η Ευρώπη χρειάζεται πρόσθετους όγκους υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για να αμβλύνει τη στενή αγορά και να αμβλύνει τις ανησυχίες για την προσφορά, δήλωσε ο Michael Lewis, Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού ενεργειακού κολοσσού Uniper, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Μέχρι να κυκλοφορήσουν σημαντικά περισσότεροι όγκοι LNG στην αγορά, θα υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ενεργειακού ομίλου, τον οποίο η γερμανική κυβέρνηση διέσωσε πέρυσι στην κορύφωση της ενεργειακής κρίσης.

Η Γερμανία κρατικοποίησε την Uniper τον Σεπτέμβριο του 2022, καθώς προσπαθούσε να αποτρέψει την κατάρρευση των γερμανικών προμηθευτών ενέργειας και φυσικού αερίου, οι οποίοι είχαν συγκεντρώσει απώλειες λόγω της έλλειψης συμβατικής προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου.

Το σήμερα της Uniper

Η Uniper αναμένει τώρα να σημειώσει υψηλότερα κέρδη για το 2023 από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, χάρη στα στοιχήματα αντιστάθμισης κινδύνου που έκανε η εταιρεία για τις επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας και διανομής φυσικού αερίου. Όσον αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη και τη Γερμανία, οι διακοπές του εφοδιασμού εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο για τη Γερμανία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφελείας της χώρας, RWE, στις αρχές του περασμένου μήνα.

«Δεν έχουμε κανένα απόθεμα στο σύστημα φυσικού αερίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RWE Markus Krebber στη γερμανική έκδοση WirtschaftsWoche, προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πρέπει να επιταχύνει την κατασκευή υποδομής εισαγωγής φυσικού αερίου για να αποφύγει μελλοντικές ελλείψεις.

Η Γερμανία αναμένει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν υψηλές τουλάχιστον μέχρι το 2027, ανέφερε η κυβέρνηση σε έκθεση του Αυγούστου σχετικά με τα μέτρα για τον μετριασμό του υψηλού ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης