Ενέργεια

O Όμιλος Αγγελικούση εξετάζει την επέκταση του στόλου LNG - Τι είπε ο Sveinung Stohle

O Όμιλος Αγγελικούση εξετάζει την επέκταση του στόλου LNG - Τι είπε ο Sveinung Stohle
Σύμφωνα με τον Stohle ο παγκόσμιος στόλος των μεγάλων πλοίων μεταφοράς LNG πιθανότατα θα φτάσει τα 1000 πλοία μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Η επικεφαλής του Ομίλου Αγγελικούση μιλώντας στο LNG Prime, στο περιθώριο του 23ου World LNG Summit & Awards που πραγματοποιείται στην Αθήνα, τόνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί  μακροπρόθεσμες ναυλώσεις για σχεδόν όλα τα νέας κατασκευής πλοία μεταφοράς LNG που έχει παραγγείλει στη Νότια Κορέα, ενώ ο όμιλος αξιολογεί επίσης περαιτέρω ευκαιρίες για επέκταση του μεγάλου στόλου του LNG.

Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε την παρουσία της στην Κίνα τον προηγούμενο μήνα με αφορμή την περιοδεία που έκαναν στα ναυπηγεία και ειδικά σε αυτά που αυξάνουν τη χωρητικότητά τους σε LNG.

Η Maran Gas, μονάδα του Ομίλου, διαθέτει σήμερα 45 πλοία μεταφοράς LNG σε λειτουργία, ενώ έχει γίνει παραγγελία για συνολικά 11 πλοία μεταφοράς LNG στην Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering της Νότιας Κορέας από τον Νοέμβριο του 2021.Επίσης, η Maran Tankers Management, η μονάδα πετρελαιοφόρων της Angelicoussis, παρήγγειλε 8 δεξαμενόπλοια Suezmax με κινητήρα LNG από τους New Times της Κίνας.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Αγγελικούση, Sveinung Stohle είπε ότι εξασφαλιστεί οι μακροπρόθεσμες ναυλώσεις για όλα τα νέας κατασκευής μεταφορείς LNG εκτός από τα δύο τελευταία πλοία που παραδίδονται το 2027.

Ερωτηθείς για την επέκταση του στόλου, ο Stohle ξεκαθάρισε ότι αυτό «εξαρτάται από την αγορά».

Σύμφωνα με τον Stohle, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 630 μεγάλα πλοία μεταφοράς LNG στο νερό σε όλο τον κόσμο και περίπου τριακόσια πλοία έχουν παραγγελθεί σε ναυπηγεία στη Νότια Κορέα και την Κίνα. Αναμένει ότι ο παγκόσμιος στόλος των μεγάλων πλοίων μεταφοράς LNG πιθανότατα θα φτάσει τα 1000 πλοία μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης