Παρενέργειες

Το «μπάσιμο» της Κωτσόβολος στην αγορά των φωτοβολταϊκών

Το «μπάσιμο» της Κωτσόβολος στην αγορά των φωτοβολταϊκών

Η Κωτσόβολος επεκτείνεται στον ενεργειακό τομέα και συγκεκριμένα στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, αναλαμβάνει ενεργειακά έργα που σχετίζονται με τη μελέτη και υλοποίηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Στόχος του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη στέγη» είναι να καλύψει πλήρως το κόστος της μπαταρίας και το κόστος ανάπτυξης και εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού συστήματος. Για τις δύο πρώτες κατηγορίες η επιδότηση μπαταρίας είναι 100%, ενώ για την τρίτη και την τέταρτη κατηγορία είναι 90%.

Τα νοικοκυριά θα πρέπει να εγκαταστήσουν ένα φωτοβολταϊκό σύστημα με μπαταρία, ενώ οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν ένα φωτοβολταϊκό σύστημα με ή χωρίς μπαταρία. Η μέγιστη εγκατεστημένη ισχύς του Φ/Β συστήματος που θα επιδοτηθεί ορίζεται στα 10,8 kW. Αντίστοιχα, όσον αφορά την μπαταρία, η μέγιστη επιδότηση ορίζεται στις 10,8 kWh.

*Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε η συμφωνία της ΔΕΗ με την Currys plc, για την εξαγορά της Κωτσόβολος, έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης €200 εκατ.


 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης