Η Octopus απέκτησε το 12% του αιολικού πάρκου Walney Extension ισχύος 660 MW

Η Octopus απέκτησε το 12% του αιολικού πάρκου Walney Extension ισχύος 660 MW

Παράγει καθαρή ενέργεια για σχεδόν 600.000 σπίτια

Ο βρετανικός όμιλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, Octopus Energy, έχει λάβει μερίδιο 12,5% στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Walney Extension ισχύος 660 MW στα ανοικτά των ακτών της Αγγλίας, σύμφωνα με το renews.biz.

Το αιολικό πάρκο αποτελείται από 87 τουρμπίνες και λειτουργεί από το 2018, παράγοντας καθαρή ενέργεια για σχεδόν 600.000 σπίτια.

Βρίσκεται στη Θάλασσα της Ιρλανδίας στα ανοικτά των ακτών του Barrow-in-Furness στη βορειοδυτική Αγγλία, ανάμεσα σε ένα σύμπλεγμα υπεράκτιων αιολικών πάρκων σε μια περιοχή με ισχυρούς αιολικούς πόρους.

 

Έκτη επένδυση της Octopus στα αιολικά πάρκα

Η συμφωνία σηματοδοτεί το 6ο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στο οποίο έχει επενδύσει η Octopus από πέρυσι. Έχει υποστηρίξει τις Hornsea One και Lincs στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και 2 υπεράκτια αιολικά πάρκα στην Ολλανδία και 1 στη Γερμανία πριν από λίγες εβδομάδες.

Η τελευταία επένδυση έγινε από το νεοεισερχόμενο ταμείο Octopus Energy Offshore Wind, αξίας 3 δισεκατομμυρίων λιρών, που δημιουργήθηκε με επένδυση ακρογωνιαίο λίθο από την Tokyo Gas και το ταμείο Sky (ORI SCsp), που διαχειρίζεται η Octopus Energy Generation.

Αισιοδοξία για ενίσχυση του Ηνωμένου Βασιλείου στην ενέργεια

Την ικανοποίησή του για την προαναφερόμενη επένδυση εξέφρασε ο Zoisa North-Bond (Διευθύνων Σύμβουλος της Octopus Energy Generation).

«Το μέλλον της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας είναι εδώ και μόλις φέτος, η αιολική ενέργεια ξεπέρασε το φυσικό αέριο στη Βρετανία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ήδη παγκόσμιος ηγέτης στην υπεράκτια αιολική ενέργεια και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η ασφαλής και εγχώρια πηγή ενέργειας θα παίξει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στα ενεργειακά της χώρας.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάνουμε αυτή την επένδυση αφού πρόσφατα ανακοινώσαμε το Offshore Wind Fund μας και θα συνεχίσουμε να κλιμακώνουμε γρήγορα τη δραστηριότητά μας στην υπεράκτια αιολική ενέργεια παγκοσμίως», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης