Υπογραφή διμερών συμβολαίων μεταξύ Mytilineos - Καράτζη

Υπογραφή διμερών συμβολαίων μεταξύ Mytilineos - Καράτζη
Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 190,8 εκατ. ευρώ
Στον όμιλο Μυτιληναίος θα πουλά ο όμιλος Καράτζη την ηλεκτρική ενέργεια, την οποία θα παράγουν τρία φωτοβολταικά πάρκα, συνολικής ισχύος 270,8 MW καθώς οι δύο πλευρές υπέγραψαν μακροχρόνια σύμβαση (PPA). Πρόκειται για πάρκα σε Λάρισα και Μαγνησία, που αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του τρίτου τριμήνου της επόμενης χρονιάς.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 190,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 159,6 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) και τραπεζικό δανεισμό και τα υπόλοιπα αποτελούν ίδια συμμετοχή.

Τα τρία αιτήματα ένταξης της επένδυσης στο ΤΑΑ, που υπέβαλαν οι εταιρείες «Καράτζη Ανανεώσιμες Θεσσαλία 1» «Καράτζη Ανανεώσιμες Θεσσαλία 2» και «Καράτζη Ανανεώσιμες Θεσσαλία 3» εγκρίθηκαν και υπογράφηκαν ισάριθμες συμβάσεις μακροπρόθεσμων δανείων, ποσού 159,6 εκατ. ευρώ, με τις Eurobank και Πειραιώς. Επιπρόσθετα, έχουν υπογραφεί όλες οι συμβάσεις εξοπλισμού και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής.

Η πρόσφατη κακοκαιρία Daniel που έπληξε περιοχές της Θεσσαλίας δεν είχε επίδραση στην επένδυση για τα τρία φωτοβολταϊκά. Τέλος, ο όμιλος Καράτζη κατέθεσε αίτηση για όρους σύνδεσης σε συστήματα αποθήκευσης μπαταρίας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 330 MW.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης