Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συνεργασία ισχύος 270 MW μεταξύ Vestas και ΗΠΑ (renews.biz)

Συνεργασία ισχύος 270 MW μεταξύ Vestas και ΗΠΑ (renews.biz)

Η Δανέζικη κατασκευάστρια εταιρεία ανεμογεννητριών έλαβε σχετική παραγγελία από θυγατρική της Engie North America

Η Vestas έλαβε μια παραγγελία τουρμπίνας 270 MW για την παροχή ενός άγνωστου αιολικού έργου που ανήκει σε θυγατρική της Engie North America στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το renews.biz.

 

Η παραγγελία αποτελείται από 60 αιολικά μηχανήματα V163-4,5MW.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει προμήθεια, παράδοση και θέση σε λειτουργία του υλικού, καθώς και σύμβαση παροχής υπηρεσιών 20 ετών.

Η παράδοση του στροβίλου αναμένεται να ξεκινήσει το 3ο τρίμηνο του 2024, ενώ η έναρξη λειτουργίας έχει προγραμματιστεί για το 1ο τρίμηνο του 2025.


Δηλώσεις:

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Engie καθώς επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ και συνεχίζει να προωθεί τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια.

Ο V163-4,5MW είναι ο νεότερος μας συντελεστής τουρμπίνας υψηλής χωρητικότητας και είναι βελτιστοποιημένος για χαμηλές έως μεσαίες ταχύτητες ανέμου, καθιστώντας τον ιδανικό για την αγορά των ΗΠΑ», δήλωσε η Laura Beane (Πρόεδρος της Vestas North America).


Ο Dave Carroll (επικεφαλής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της Engie North America) πρόσθεσε:
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Vestas καθώς και οι δύο επικεντρωνόμαστε στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης στη Βόρεια Αμερική».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης