Ενέργεια

Botas και Sonatrach επεκτείνουν την προμήθεια LNG για τρία ακόμη χρόνια

Botas και Sonatrach επεκτείνουν την προμήθεια LNG για τρία ακόμη χρόνια
Η Botas θα συνεχίσει να αγοράζει 4,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) LNG ετησίως, ,με το την υφιστάμενη σύμβαση να λήγει τον Οκτώβριο του 2024

Η τουρκική κρατική εταιρεία ενέργειας, Botas υπέγραψε συμφωνία με την αντίστοιχη της Αλγερίας, Sonatrach για την επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου για ακόμη τρία χρόνια, σύμφωνα με το lngprime.

Συγκεκριμένα, η Botas θα συνεχίσει να αγοράζει 4,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) LNG ετησίως, ,με το την υφιστάμενη σύμβαση να λήγει τον Οκτώβριο του 2024.

Η «δύναμη» της Αλγερίας

Η Αλγερία έχει επί του παρόντος περίπου 25,3 mtpa εξαγωγική ικανότητα LNG στο Arzew και στο Skikda και προμηθεύει κυρίως LNG στη Γαλλία και την Τουρκία.

Νωρίτερα φέτος, η Sonatrach υπέγραψε νέα συμφωνία προμήθειας με τον γαλλικό ενεργειακό κολοσσό TotalEnergies.

Η Τουρκία

Παράλληλα, η Botas εκμεταλλεύεται τον χερσαίο τερματικό σταθμό Marmara Ereglisi στην Τουρκία, καθώς και τα FSRU του Dortyol και του Saro.

Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία τον Ιανουάριο με το Oman LNG για την αγορά 1 mtpa για περίοδο 10 ετών από το 2025. Η Τουρκία αυξάνει την ικανότητα εισαγωγής LNG για να ενισχύσει την ενεργειακή της ασφάλεια και να γίνει διεθνής κόμβος φυσικού αερίου.

Τον Απρίλιο, η βουλγαρική Bulgargaz έλαβε το πρώτο φορτίο LNG μέσω Τουρκίας ως μέρος μιας συμφωνίας που υπέγραψε με την Botas. Η Botas και η Bulgargaz υπέγραψαν τη συμφωνία τον Ιανουάριο, επιτρέποντας στην τελευταία πρόσβαση στους τουρκικούς τερματικούς σταθμούς εισαγωγής LNG και στο δίκτυο. Η διάρκεια της συμφωνίας είναι 13 χρόνια και περιλαμβάνει μεταφορά φυσικού αερίου έως και 1,5 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης