Τελευταία Νέα

Τριετής συμφωνία της ScottishPower Res για το δεύτερο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό

Τριετής συμφωνία της ScottishPower Res για το δεύτερο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό

Θα είναι το 2ο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο και θα λειτουργήσει το 2026

Η ScottishPower Renewables ανέθεσε στην DNV, τριετές συμβόλαιο για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών επιθεώρησης στο υπεράκτιο αιολικό έργο East Anglia 3 στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το .

Βάσει της συμφωνίας, η DNV θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της επιθεώρησης τοποθεσίας, της επιθεώρησης προμηθευτή και των υπηρεσιών διαχείρισης ποιότητας σε έργα και τοποθεσίες προμηθευτών παγκοσμίως μέχρι το 2026.


Το 2ο πιο μεγάλο αιολικό πάρκο στον κόσμο

Το 2026 που θα τεθεί σε λειτουργία θα συμπεριλαμβάνεται στα 2 κορυφαία παγκοσμίως στο είδος του, ενώ κατά την κατασκευή του θα υποστηρίξει περισσότερες από 2.300 θέσεις εργασίας.

«Το East Anglia 3 πρόκειται να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο όταν τεθεί σε λειτουργία το 2026 και θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου και στην παροχή της καθαρής ανανεώσιμης ενέργειας που θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στο καθαρό μηδέν.

Ως το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο μας, θα παράγει αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει το ισοδύναμο περισσότερων από ένα εκατομμύριο σπίτια και να υποστηρίξει περισσότερες από 2.300 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή, κάτι που είναι απλά απίστευτο.

Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε τη βαθιά τεχνογνωσία του DNV στον τομέα και το παγκόσμιο αποτύπωμα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα των τοποθεσιών του έργου και της αλυσίδας εφοδιασμού μας, καθώς συνεχίζουμε με ρυθμούς για να φέρουμε στη ζωή αυτό το συναρπαστικό έργο», δήλωσε ο Ross. Ovens (Διευθύνων Σύμβουλος της ScottishPower Renewables για το East Anglia Hub).


Συνοπτικά για το East Anglia 3

Το East Anglia 3, που βρίσκεται περίπου 69 χιλιόμετρα από την ακτή του Suffolk, στην Αγγλία, είναι ένα έργο αιολικού πάρκου ισχύος 1,4 GW στο East Anglia Hub. Το έργο East Anglia Hub, ύψους 6,5 δισ. GBP (περίπου 7,4 δισ. ευρώ) περιλαμβάνει επίσης δύο άλλα υπεράκτια αιολικά πάρκα: το East Anglia One North ισχύος 800 MW και το East Anglia Two 900 MW.

Το East Anglia 3, το οποίο αναμένεται να αρχίσει να παραδίδει ηλεκτρική ενέργεια το 2026, ανατέθηκε στο Contract for Difference (CfD) τον Ιούλιο του περασμένου έτους από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Το έργο θα περιλαμβάνει 95 ανεμογεννήτριες Siemens Gamesa 14+MW σε μια έκταση 305 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

«Είμαστε περήφανοι που συνεισφέρουμε με την τεχνογνωσία μας στο μετασχηματιστικό έργο που είναι το East Anglia 3 και ενισχύουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με την ScottishPower Renewables.

Η DNV ξεκίνησε το ταξίδι της στις υπεράκτιες υπηρεσίες αιολικής επιθεώρησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήδη μία από τις μεγαλύτερες υπεράκτιες αγορές αιολικής ενέργειας στον κόσμο. Συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε για να εξυπηρετούμε τις ανάγκες επιθεώρησης αυτού του ταχέως κλιμακούμενου τομέα», δήλωσε ο Mohamed Houari (Διευθύνων Σύμβουλος Επιθεώρησης, DNV).

 

100 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος το 2050 στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σήμερα περίπου 14 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος. Η DNV προβλέπει ότι αυτό θα αυξηθεί γρήγορα σε περίπου 30 GW το 2030 και σε 100 GW το 2050.

Μέχρι τα μέσα του αιώνα, περίπου το ήμισυ της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα προέρχεται από υπεράκτια αιολική ενέργεια, σύμφωνα με το UK Energy Transition Outlook της DNV (πρόβλεψη της χώρας ενεργειακό σύστημα έως το 2050).

«Χαίρομαι που η ScottishPower Renewables έχει δείξει την εμπιστοσύνη της στην DNV και που έχουμε αυτή την ευκαιρία να προσφέρουμε την εκτενή μας τεχνογνωσία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ανυπομονώ να οικοδομήσω περαιτέρω συνεργασίες σε αυτόν τον σημαντικό και αναπτυσσόμενο τομέα», δήλωσε η Lamia Ziam (Διευθύντρια Τμήματος Επιθεώρησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, DNV).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης