Ενέργεια

Ο Μπάιντεν ενέκρινε τουρμπίνες άνω των 2 MW για υπεράκτιο αιολικό έργο των BP και Equinor

Ο Μπάιντεν ενέκρινε τουρμπίνες άνω των 2 MW για υπεράκτιο αιολικό έργο των BP και Equinor

Θα τροφοδοτεί περισσότερα από 700.000 σπίτια

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε την έγκρισή της για το 6ο υπεράκτιο έργο αιολικής ενέργειας στη χώρα αυτή την εβδομάδα.


Το έργο
Empire Wind διευθύνεται από την BP και την Equinor. Θα βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, θα έχει την ικανότητα να τροφοδοτεί περισσότερα από 700.000 σπίτια.


Τα δύο σετ ανεμογεννητριών (
Empire Wind 1 και Empire Wind 2) θα έχουν ισχύ άνω των 2 MW και έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε λειτουργία το 2026 και το 2027, αντίστοιχα.


Η έγκριση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα προσπάθειας της BP και της Equinor να διαπραγματευτούν υψηλότερες τιμές για την ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγει η Empire Wind με τις αρχές της Νέας Υόρκης.

Το κράτος, ωστόσο, αρνήθηκε να αυξήσει την τιμή που ήταν διατεθειμένο να εξασφαλίσει για την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στα δύο αιολικά πάρκα. Αυτές οι πρόσθετες επιδοτήσεις θα κοστίσουν στους Νεοϋορκέζους επιπλέον 12 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν οι New York Times τον Οκτώβριο.

Μετά την άρνηση του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης να χορηγήσει πρόσθετη στήριξη για τα αιολικά πάρκα, η BP και η Equinor ανακοίνωσαν απομείωση 840 εκατομμυρίων δολαρίων για τα έργα.

Παραμένει ασαφές εάν τα Empire Wind 1 και 2 θα προχωρήσουν, δεδομένου ότι το κόστος κατασκευής τους είναι επί του παρόντος υψηλότερο από την τιμή που εξασφαλίζεται για την ηλεκτρική ενέργεια που θα παρήγαγαν εάν ολοκληρωνόταν.

Ωστόσο, η πολιτεία της Νέας Υόρκης δεν εγκαταλείπει τις φιλοδοξίες της για την υπεράκτια αιολική ενέργεια. Θα πραγματοποιήσει νέο διαγωνισμό αιολικής ενέργειας στα τέλη αυτού του μήνα, αναμένοντας προσφορές τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός σε όλους τους πλειοδότες, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών με υφιστάμενες συμβάσεις με το κράτος, όπως η BP και η Equinor. Αυτό, ανέφερε το Reuters, θα τους επιτρέψει να υποβάλλουν εκ νέου τις προσφορές τους με υψηλότερες τιμές.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει στόχο 30 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος μέχρι το 2030, από σχεδόν μηδενική μέχρι σήμερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης