Ενέργεια

Freeport LNG: Εν αναμονή της έγκρισης για την ενεργοποίηση του δεύτερου LNG carrier

Freeport LNG: Εν αναμονή της έγκρισης για την ενεργοποίηση του δεύτερου LNG carrier
Τον Οκτώβριο, το Freeport έλαβε έγκριση από την αμερικανική FERC να αρχίσει να θέτει σε λειτουργία τη δεύτερη προβλήτα του

«Ζεσταίνεται» σιγά σιγά ο σημαντικός αμερικανικός τερματικός εξαγωγών φυσικού αερίου Freeport LNG, καθώς σύμφωνα με το lngprime ο διαχειριστής του εργοστασίου υγροποίησης 15 mtpa τριών τρένων στο Τέξας, είναι έτοιμος να θέσει ξανά σε λειτουργία το δεύτερο LNG carrier του.

Πρόκειται άλλωστε για τον δεύτερο μεγαλύτερο τερματικό τέτοιου τύπου στις ΗΠΑ, ο οποίος, προτού τεθεί εκτός λειτουργίας, προμήθευε το 10% των αναγκών LNG της Ευρώπης

Τον Οκτώβριο, το Freeport έλαβε έγκριση από την αμερικανική FERC να αρχίσει να θέτει σε λειτουργία τη δεύτερη προβλήτα του. Η θέση σε λειτουργία και η ψύξη περιλάμβαναν τις σωληνώσεις μεταφοράς Loop 2, Dock, 2 και τις σωληνώσεις ανακυκλοφορίας. Προκειμένου να συνεχιστεί το διαδοχικό σχέδιο της Freeport για την επιστροφή της εγκατάστασης εξαγωγής LNG σε πλήρεις εμπορικές λειτουργίες, η Freeport ζητά τώρα εξουσιοδότηση από την FERC να θέσει ξανά σε λειτουργία το Loop 2 και το Dock 2.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο φορέας εκμετάλλευσης τερματικού σταθμού LNG απέστειλε το πρώτο φορτίο από το εργοστάσιο εξαγωγής LNG στο Τέξας μετά από οκτάμηνη απουσία λόγω πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει τον Ιούνιο του 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης