Ενέργεια

Η Σαουδική Αραβία ανακάλυψε 2 κοιτάσματα φυσικού αερίου

Η Σαουδική Αραβία ανακάλυψε 2 κοιτάσματα φυσικού αερίου

Θα συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου της χώρας να αυξήσει την παραγωγή του εν λόγω καυσίμου πάνω από τα επίπεδα του 2021  

Η Σαουδική Αραβία ανακάλυψε φυσικό αέριο σε δύο κοιτάσματα στην Empty Quarter όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters, βασιζόμενο σε δήλωση του υπουργείου Ενέργειας της ασιατικής χώρας.

«Φυσικό αέριο ανακαλύφθηκε επίσης σε 5 δεξαμενές σε κοιτάσματα που είχαν ανακαλυφθεί προηγουμένως», ανέφερε επίσης το πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας, επικαλούμενο τον υπουργό Ενέργειας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν.

Οι νέες ανακαλύψεις θα συμβάλουν σε κάποιο βαθμό προς την επίτευξη του στόχου της χώρας να αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου πάνω από 50% από τα επίπεδα του 2021 έως το 2030 και να καλύψουν την εγχώρια ζήτηση για το καύσιμο.

 

Τα κοιτάσματα Al-Hiran και Al-Mahakik

Ειδικότερα στο κοίτασμα Al-Hiran, το αέριο έρεε με ρυθμό 30 εκατομμυρίων κυβικών ποδιών καθημερινά. Στο κοίτασμα Al-Mahakik, η ροή αερίου ήταν μικρότερη, στα 0,85 εκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως.

Η Arab News ανέφερε ακόμη ότι σε μία από τις νέες ανακαλύψεις αερίου στα πεδία παραγωγής, το αέριο έρεε με 46 εκατομμύρια κυβικά πόδια καθημερινά.

Η Σαουδική Αραβία έχει καθυστερήσει να κάνει άνοιγμα στο φυσικό αέριο, εστιάζοντας στο κύριο περιουσιακό στοιχείο υδρογονανθράκων της που είναι το πετρέλαιο. Ωστόσο, με τη ζήτηση για φυσικό αέριο να αυξάνεται σημαντικά εν μέσω της ενεργειακής μετάβασης, το Ριάντ έκανε νωρίτερα φέτος την πρώτη του επένδυση στο χώρο του LNG.

 

Συμφωνία 500 εκ. δολ. της Aramco για έργα LNG

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Aramco ανακοίνωσε ότι είχε συνάψει συμφωνία 500 εκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει ένα στρατηγικό μειοψηφικό μερίδιο στη MidOcean Energy (μονάδα της EIG που βρίσκεται σε αναζήτηση εξαγορών LNG).

Όταν η Aramco ανακοίνωσε την εξαγορά της, είπε ότι η MidOcean Energy βρισκόταν στη διαδικασία αγοράς μεριδίων σε 4 αυστραλιανά έργα LNG ως μέρος μιας στρατηγικής για τη δημιουργία ενός διαφοροποιημένου παγκόσμιου χαρτοφυλακίου.

Εν τω μεταξύ, στο εσωτερικό της η Aramco ξεκίνησε (νωρίτερα αυτό το μήνα) την εμπορική παραγωγή φυσικού αερίου στο κοίτασμα South Ghawar. Σύμφωνα με την Aramco, το έργο έχει ικανότητα επεξεργασίας φυσικού αερίου 300 εκατομμυρίων κυβικών ποδιών ημερησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης