Ενέργεια

Gaslog: Εξασφάλισε νέες συμφωνίες ναύλωσης για LNG

Gaslog: Εξασφάλισε νέες συμφωνίες ναύλωσης για LNG
Επίσης, υπέγραψε νέα πενταετή συμφωνία χρηματοδότησης 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Υπογράφοντας νέα 5ετη συμφωνία χρηματοδότησης 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το lngprime, η LNG Gaslog εξασφάλισε νέες συμφωνίες ναύλωσης για LNG. Η εταιρεία υπό την ηγεσία του Πίτερ Λιβανού, η οποία νωρίτερα φέτος ολοκλήρωσε τη συγχώνευσή της με την GasLog Partners, αποκάλυψε αυτές τις συμφωνίες στην έκθεσή της για το τρίτο τρίμηνο που εκδόθηκε χθες (16/11).

Σύμφωνα με την GasLog, η ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση με εξασφάλιση ανώτερης κατηγορίας περιλαμβάνει στόχους απαλλαγής από άνθρακα και κοινωνικούς βασικούς στόχους απόδοσης ως στοιχείο της τιμολόγησης της διευκόλυνσης.

Όπως είναι γνωστό η GasLog συμμετέχει με  20% στο FSRU Αλεξανδρούπολης.

Αθρόα συμμετοχή

Σημειώνεται ότι στη χρηματοδότηση αυτή συμμετέχουν 14 διεθνείς τράπεζες. Η διευκόλυνση αναχρηματοδοτεί όλο το εκκρεμές χρέος ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει εξασφαλίσει 23 εταιρείες μεταφοράς LNG τόσο στην GasLog όσο και στην GasLog Partners.

Επιπλέον, τα 23 πλοία μεταφοράς LNG (12 πλοία GasLog και 11 πλοία GasLog Partners) που περιλαμβάνονται στην εγκατάσταση αποτελούνται από δέκα πλοία μεταφοράς LNG διπλού καυσίμου δίχρονου κινητήρα (X-DF), δέκα πλοία μεταφοράς LNG TFDE και τρία πλοία μεταφοράς LNG ατμού . Η διευκόλυνση έχει διάρκεια πενταετούς διάρκειας, περιλαμβάνει δύο επιλογές επέκτασης ενός έτους και απλοποιεί τη δομή του χρέους της GasLog, παρέχοντας σταδιακή διαθέσιμη ρευστότητα στην εταιρεία, ενώ μειώνει το κόστος τόκων και τις απαιτήσεις εξυπηρέτησης του χρέους, ανέφερε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης