Ενέργεια

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν της βενζίνης

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν της βενζίνης

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 10 Νοεμβρίου στα 421,9 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ εκτινάχθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν αιφνιδιαστική μείωση καθώς τα διυλιστήρια ανέβασαν την παραγωγή εν μέσω εποχικής ισχυρής ζήτησης, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Η EIA επανέλαβε τη δημοσίευση εβδομαδιαίων δεδομένων μετά από μια παύση δύο εβδομάδων για να ολοκληρώσει μια προγραμματισμένη αναβάθμιση συστημάτων.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 10 Νοεμβρίου στα 421,9 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια.
Τα διυλιστήρια, τα οποία καθυστέρησαν την επαναλειτουργία μετά από τη συντήρηση του φθινοπώρου, άρχισαν να ανεβάζουν την παραγωγή εν μέσω ισχυρότερης ζήτησης για προϊόντα.

Οι ποσότητες αργού στα διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 164.000 βαρέλια ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα ποσοστά χρήσης αυξήθηκαν κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες στο 86,1% της συνολικής παραγωγικής ικανότητας.

Υποχώρηση για βενζίνη και αποστάγματα

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα στα 223,5 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, μια έκπληξη που αντέκρουσε τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 600.000 βαρελιών.

«Στο βαθμό που αυτή η ζήτηση βενζίνης παραμένει, θα περιμέναμε από τα διυλιστήρια να αυξηθούν λίγο», δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη.

Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 111,3 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου αντιστάθμισαν κάποιες απώλειες αμέσως μετά τα στοιχεία. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύθηκαν τελευταία στα 71,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent διαπραγματεύθηκαν περίπου 82 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, ενώ οι εισαγωγές αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 385.000 bpd, σύμφωνα με την EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης