Ενέργεια

RWE: Αύξηση κερδών 82% στα 6,2 δισ. ευρώ το 9μηνο - Οι «μοχλοί» της κερδοφορίας

RWE: Αύξηση κερδών 82% στα 6,2 δισ. ευρώ το 9μηνο - Οι «μοχλοί» της κερδοφορίας
Η κερδοφορία ενισχύθηκε από τη δραστηριότητα εμπορίας και τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου του ομίλου

Αύξηση 82% στα βασικά της κέρδη στα 6,2 δισ. ευρώ κατέγραψε το 9μηνο του 2023 η κορυφαία εταιρεία κοινής ωφέλειας της Γερμανίας, RWE.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, αυτή η κερδοφορία ενισχύθηκε από τη δραστηριότητα εμπορίας και τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου του ομίλου.

Επίσης, ο όμιλος επιβεβαίωσε επίσης τις προοπτικές του, αναμένοντας ακόμα προσαρμοσμένα EBITDA 7,1 δισεκατομμυρίων σε 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 3,3 δισεκατομμυρίων σε 3,8 δισεκατομμύρια.

Η εταιρεία, η οποία φέτος απέκτησε την επιχείρηση καθαρής ενέργειας, Con Edison, έναντι 6,3 δισ. ευρώ, δήλωσε ότι το χαρτοφυλάκιο της στην παραγωγή αυξήθηκε κατά 5,7 GW. «Αυτό οδήγησε σε σημαντική αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία συμβάλλει στην αύξηση των κερδών μας», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών Michael Mueller σε δήλωσή του.

«Αυτή η θετική τάση θα συνεχιστεί, αφού στην παρούσα φάση έχουμε έργα που αντιπροσωπεύουν περίπου 8 GW υπό κατασκευή σε όλο τον κόσμο».

Τέλος, ο όμιλος επιβεβαίωσε επίσης τα σχέδια για καταβολή μερίσματος 1 ευρώ ανά μετοχή για το 2023, από 0,90 ευρώ το προηγούμενο έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης