Τελευταία Νέα
Commodities

Goldman Sachs: Σημάδια ανάκαμψης τιμών χάλυβα, σιδηρομεταλλευμάτων και χαλκού στην Κίνα

Goldman Sachs: Σημάδια ανάκαμψης τιμών χάλυβα, σιδηρομεταλλευμάτων και χαλκού στην Κίνα
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα σημειώνει, ότι είναι σημαντικό να επισημανθεί, ότι μία τυχόν απότομη και απρόβλεπτη επιβράδυνση στις πωλήσεις ακινήτων, θα αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για τους επενδυτές.
Ανάκαμψη των τιμών των μετάλλων στην Κίνα, ιδιαιτέρως του χάλυβα και του χαλκού, προβλέπει η Goldman Sachs με βάση τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της ασιατικής χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία επικαλείται η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, ο κατασκευαστικός κλάδος και οι πωλήσεις ακινήτων σε εθνική βάση στην αχανή χώρα εξακολουθούν να αναπτύσσονται, ενώ αυξάνονται και οι πιστώσεις σε στεγαστικά δάνεια.
Αυτό όπως επισημαίνει, σημαίνει αύξηση της ζήτησης σε σιδηρομεταλλεύματα και ιδιαιτέρως σε χάλυβα και χαλκό.
Σε συνδυασμό δε με την πολιτική του Πεκίνου για μείωση της παραγωγής άνθρακα, του οποίου ο οπτανθρακοποιημένος χρησιμοποιείται στην παραγωγή χάλυβα, αλλά και στη μειωμένη προσφορά χαλκού, διαφαίνεται ότι οι τιμές των δύο αυτών προϊόντων θα αυξηθούν.
Σημειώνει ωστόσο, ότι είναι σημαντικό να επισημανθεί, ότι μία τυχόν απότομη και απρόβλεπτη επιβράδυνση στις πωλήσεις ακινήτων, θα αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για τους επενδυτές.
Στην ανάλυση επισημαίνεται πάντως, ότι το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017 η ζήτηση χαλκού αυξήθηκε 8% σε ετήσια βάση, ενώ τα αποθέματα αναμένεται να μειωθούν «σε κρίσιμα χαμηλά επίπεδα» τις επόμενες εβδομάδες.
Την ίδια ώρα, η υψηλή ζήτηση για χάλυβα και σιδηρομεταλλεύματα η οποία αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα μέχρι τα τέλη Απριλίου σε συνδυασμό με τα χαμηλά επίπεδα αποθεμάτων, θεωρείται πιθανό ότι μπορεί να παρέχουν υποστήριξη στα περιθώρια αύξησης των τιμών των δύο αυτών προϊόντων.

Γράφημα της πορείας ζήτησης μετάλλων το α΄ δίμηνο και εκτίμησης για τον Μάρτιο του 2017 στην Κίνα


Γράφημα με την αύξηση της ζήτησης και της τιμής του χαλκού παράλληλα με την διακύμανση του PMI της Κίνας


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης