Ενέργεια

TotalEnergies: Εξαγορά τριών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου στο Τέξας

TotalEnergies: Εξαγορά τριών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου στο Τέξας
Οι μονάδες φυσικού αερίου έχουν γίνει πιο πολύτιμες τα τελευταία δύο χρόνια εν μέσω προβλημάτων εφοδιασμού

Την εξαγορά τριών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου στο Τέξας από την TexGen Power για 635 εκατομμύρια δολάρια, συμφώνησε η γαλλική TotalEnergies, δεδομένου ότι θέλει να επεκταθεί στην αγορά των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Η TotalEnergies έχει επιδιώξει να αποκτά εγκαταστάσεις φυσικού αερίου για να συμπληρώσει τον αυξανόμενο στόλο αιολικών και ηλιακών πάρκων της που παρέχουν πιο σποραδική παραγωγή. Ο διευθύνων σύμβουλος Patrick Pouyanne είχε πει τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία ενδέχεται να πραγματοποιήσει μια τέτοια εξαγορά στο Τέξας. Η γαλλική πετρελαϊκή στοχεύει να φτάσει τα 100 γιγαβάτ ανανεώσιμης ενέργειας παγκοσμίως έως το 2030, από 20,2 GW στο τέλος του γ΄ τριμήνου 2023.

«Αυτές οι μονάδες θα μας επιτρέψουν να συμπληρώσουμε τα ανανεώσιμα στοιχεία ενεργητικού μας, διαλείπουσας φύσης, να παρέχουμε στους πελάτες μας σταθερή ισχύ και να εκμεταλλευτούμε την αστάθεια των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας", δήλωσε ο Stephane Michel, πρόεδρος του τμήματος ανανεώσιμων πηγών, φυσικού αερίου και ενέργειας της TotalEnergies.

Οι μονάδες φυσικού αερίου έχουν γίνει πιο πολύτιμες τα τελευταία δύο χρόνια εν μέσω προβλημάτων εφοδιασμού, της αύξησης της διακοπτόμενης παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας και υψηλότερων τιμών ενέργειας σε βασικές αγορές όπως το Τέξας. Η Total, η οποία εξαγοράζει εργοστάσια που λειτουργούν με φυσικό αέριο στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ισπανία, σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας πέρα από την επέκταση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στο Τέξας, πολλοί παραγωγοί αποκομίζουν έσοδα ρεκόρ ή κοντά σε αυτά, αφού ο πολιτειακός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου προχωρά σε μεταρρυθμίσεις για να βοηθήσει στην αποφυγή επανάληψης εκτεταμένων μπλακ άουτ σε μια σφοδρή χειμερινή καταιγίδα του 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης