Διεθνή

Γάζα: Αντίθετη η Ουάσιγκτον στην επιβολή «νέας κατοχής» του Ισραήλ στη Λωρίδα

Γάζα: Αντίθετη η Ουάσιγκτον στην επιβολή «νέας κατοχής» του Ισραήλ στη Λωρίδα
Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο λήψης αποφάσεων, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

H Ουάσιγκτον υπογράμμισε πως θα εναντιωνόταν σε νέα, μακρόχρονη κατοχή της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, την επομένη της δήλωσης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου πως η χώρα του θα αναλάβει «τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στον θύλακο αφού τερματιστεί ο πόλεμος που κήρυξε στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

«Κατά την άποψή μας, οι Παλαιστίνιοι πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της λήψης αυτών των αποφάσεων, η Γάζα είναι παλαιστινιακό έδαφος και θα παραμείνει παλαιστινιακό έδαφος», δήλωσε κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Βεντάντ Πατέλ, εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.

«Γενικά μιλώντας, δεν υποστηρίζουμε την επιβολή νέας κατοχής της (Λωρίδας της) Γάζας, ούτε το Ισραήλ» την επιδιώκει, συνέχισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Τζον Κίρμπι, εκπροσώπου του υπουργείου Αμυνας: «Ο πρόεδρος εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ανακατάληψη της Γάζας από τις δυνάμεις του Ισραήλ δεν είναι μια καλή επιλογή. Δεν θα κάνει καλό ούτε στο Ισραήλ, ούτε στους πολίτες της χώρας». 

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης