Ενέργεια

Η Kinder Morgan θα αγοράσει τους αγωγούς της NEP.N στο Τέξας αντί 1,82 δισ. δολ.

Η Kinder Morgan θα αγοράσει τους αγωγούς της NEP.N στο Τέξας αντί 1,82 δισ. δολ.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2024

Ο αμερικανικός φορέας εκμετάλλευσης αγωγών Kinder Morgan (KMI.N) ανακοίνωσε τη Δευτέρα 6/11/2023 ότι θα αποκτήσει τους αγωγούς φυσικού αερίου της NextEra Energy Partners (NEP.N) στο Νότιο Τέξας έναντι 1,82 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


«Αρχικά, σχεδιάζουμε να χρηματοδοτήσουμε τη συναλλαγή με μετρητά και βραχυπρόθεσμους δανεισμούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Kinder Morgan.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ο κλάδος των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει δει αυξημένη ενοποίηση φέτος, καθώς η παραγωγή των ΗΠΑ αυξάνεται και τα επίμονα προβλήματα που σχετίζονται με τις άδειες για νέους αγωγούς έχουν κάνει τους υπάρχοντες φορείς εκμετάλλευσης πιο πολύτιμους.

Το χαρτοφυλάκιο αγωγών φυσικού αερίου του Τέξας της NextEra Energy Partners, STX Midstream, αποτελείται κυρίως από 7 αγωγούς που παρέχουν φυσικό αέριο στο Μεξικό και σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και δήμους στο Νότιο Τέξας. Οι αγωγοί μαζί έχουν μεταφορική ικανότητα 4,9 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών την ημέρα.

Οι μετοχές της NEP, μιας μονάδας της NextEra Energy (NEE.N) που δημιουργήθηκε για την απόκτηση, τη διαχείριση και την ιδιοκτησία συμβατικών ενεργειακών έργων, έχουν χάσει περίπου το 44% της αξίας τους από τις 27 Σεπτεμβρίου, όταν η εταιρεία περιόρισε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη διανομής τουλάχιστον έως το 2026.

Τα υψηλότερα επιτόκια αύξησαν το κόστος του έργου για τη NEP, βλάπτοντας την ανάπτυξή της, σύμφωνα με αναλυτές.

«Με το κλείσιμο, τα έσοδα θα επαρκούσαν για την εξόφληση του ανεξόφλητου χρέους που σχετίζεται με το έργο», δήλωσε ο CEO της NextEra Energy Partners, John Ketchum.

«Η τιμή πώλησης αντιπροσωπεύει περίπου 10 φορές πολλαπλάσιο του εκτιμώμενου προσαρμοσμένου βασικού κέρδους για το ημερολογιακό έτος 2023 για το χαρτοφυλάκιο αγωγών φυσικού αερίου του Τέξας», όπως γνωστοποίησε η NEP.

«Η αποτίμηση ευθυγραμμίζεται με τα πρόσφατα πολλαπλάσια συναλλαγών για στοιχεία του μεσαίου κλάδου και κάτω από ορισμένα από τα σημάδια συναλλαγών», δήλωσαν αναλυτές της Guggenheim Securities.

Ωστόσο, η συμφωνία παρέχει κάποια ευελιξία στις πιστωτικές μετρήσεις, πρόσθεσαν οι αναλυτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης