Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,18% για τον S&P, 1,1% για τον energy sector και 0,3% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,18% για τον S&P, 1,1% για τον energy sector και 0,3% για τον Nasdaq
35 μονάδες έχασε ο Dow
Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς η αγορά αγωνιζόταν να διατηρήσει τη δυναμική της από το ισχυρό ράλι της περασμένης εβδομάδας.


Ο Dow Jones υποχώρησε 35 μονάδες, ή 0,10% στις 34.096 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,18% στις 4.366 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,19% στις 655,36 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε περίπου 0,30% στις 13.518 μονάδες.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η αγορά σταματά για να αφομοιώσει αυτό το πολύ δυνατό ράλι της περασμένης εβδομάδας», δήλωσε ο Adam Sarhan, Διευθύνων Σύμβουλος της 50 Park Investments. «Βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου η αγορά απλώς σταματά για να εδραιώσει την πρόσφατη κίνηση και να περιμένει να βγει ο επόμενος ανοδικός καταλύτης, και αυτός θα μπορούσε πιθανότατα να είναι ένας από τους επικεφαλής της Fed, ο Powell ή τα κέρδη».

Η Nvidia σημείωσε άνοδο 0,6%, ενισχυμένη από την αισιοδοξία της Bank of America εν όψει της έκθεσης κερδών της. Η SolarEdge Technologies υποχώρησε 7% λόγω υποβάθμισης από την Wells Fargo.

Οι αποδόσεις κινήθηκαν υψηλότερα, αντιστρέφοντας την τάση της περασμένης εβδομάδας, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να διατηρείται 10 μονάδες βάσης στο 4,66%.
Ο Dow έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με άνοδο 5,1% τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Οκτώβριο του 2022. Ο S&P σημείωσε άνοδο 5,9% και ο Nasdaq έκανε άλμα 6,6%. Ήταν η καλύτερη εβδομάδα από τον Νοέμβριο του 2022 και για τους δύο δείκτες. Μια ήπια μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας οδήγησε επίσης τις αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερα, δίνοντας ώθηση στις μετοχές.

«Η χρηματιστηριακή αγορά ξεκίνησε δυναμικά τον Νοέμβριο και η κίνηση φαίνεται να άξιζε υπό το πρίσμα αυτού που βλέπουμε στους περισσότερους, αν και ομολογουμένως όχι σε όλους, από τους δείκτες του συναισθήματος μας», έγραψε η Lori Calvasina, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στην RBC.

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας με τις καλύτερες επιδόσεις για τον S&P 500, σύμφωνα με το Stock Traders’ Almanac. Ο Adam Turnquist της LPL Financial σημείωσε ότι ξεκινά επίσης την καλύτερη εξάμηνη περίοδο απόδοσης για την αγορά από το 1950. Ο S&P έχει δημιουργήσει μέση απόδοση 7% από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο έκτοτε, επεσήμανε.

Η περίοδος αποτελεσμάτων ολοκληρώνεται, με περισσότερες από 400 εταιρείες S&P να έχουν ήδη ανακοινώσει τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα. Οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα περιμένουν ενημερώσεις από τις Walt Disney, Wynn και MGM Resorts, Occidental Petroleum και D.R. Χόρτον.

Οι traders θα παρακολουθούν επίσης τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να μιλήσει δύο φορές τις επόμενες ημέρες. Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Fed μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης