Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Siemens Energy, Smulders παρέδωσαν μία από τις δύο πρώτες τουρμπίνες που κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο

Siemens Energy, Smulders παρέδωσαν μία από τις δύο πρώτες τουρμπίνες που κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο

Θα εγκατασταθούν στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Moray West ισχύος 882 MW

Η Smulders και η Siemens Energy έστειλαν την πρώτη από τις δύο μονάδες υπεράκτιων μετασχηματιστών (OTM) για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Moray West από το ναυπηγείο Smulders στο Tyne στο Wallsend.

Σύμφωνα με το offshorewind.biz, το δεύτερο OTM έχει επίσης φορτωθεί σε φορτηγίδα και είναι έτοιμο να μεταφερθεί στη Σκωτία.

Οι OTM έχουν παραδοθεί στο πλαίσιο σύμβασης που εξασφάλισε η κοινοπραξία της Siemens Energy και της Iemants, θυγατρικής της Smulders.

Αμφότερες οι OTM έχουν κατασκευαστεί στο ναυπηγείο με τη Siemens Energy να διαχειρίζεται την τοποθέτηση του εξοπλισμού της στα OTM από τη βάση της στο Μάντσεστερ.

Το Smulders φόρτωσε το πρώτο Offshore Transformer Module για το Moray West στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν η εταιρεία είπε επίσης ότι θα φορτώσει το δεύτερο OTM σε φορτηγίδα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και θα το στείλει στη Σκωτία λίγες εβδομάδες μετά.

Σύμφωνα με την Ocean Winds, αυτές είναι οι πρώτες υπεράκτιες ανεμογεννήτριες που κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και αρκετά χρόνια.

Την 1η Νοεμβρίου, η εταιρεία ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων Ocean Winds and Smulders και η Siemens Energy γιόρτασαν την ολοκλήρωση και τη φόρτωση των OTM με τον Lord Lennie, εκπρόσωπο της Shadow Energy Security & Net Zero της Labour.


Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Moray West

Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο υπεράκτιο αιολικό πάρκο για το οποίο η Ocean Winds έχει συνάψει σύμβαση με τη Siemens Energy και την Smulders, μετά από προηγούμενες συμβάσεις για το έργο Moray East ισχύος 950 MW που περιλάμβανε εργασίες κατασκευής θεμελίων από τον Smulders στο ναυπηγείο Smulders Projects UK Wallsend και την παράδοση του χερσαίου υποσταθμού από τη Siemens Energy.

Έχει ισχύ 882 MW και βρίσκεται στο Moray Firth, περίπου 22,5 χιλιόμετρα από την ακτογραμμή Caithness, όπου ξεκίνησαν σημαντικές υπεράκτιες κατασκευαστικές εργασίες στις αρχές Οκτωβρίου με την εγκατάσταση του πρώτου μονοπωλιακού θεμελίου από τον Boskalis, το οποίο θα εγκαταστήσει επίσης το OTM.

Το εν λόγω πάρκο θα περιλαμβάνει 60 ανεμογεννήτριες Siemens Gamesa ισχύος 14,7 MW και έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2025.

Μόλις τεθεί σε λειτουργία, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 882 MW αναμένεται να καλύψει τις απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας περίπου 650.000 νοικοκυριών στη Σκωτία για 25 χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης