Ενέργεια

Γερμανική ρυθμιστική αρχή: H παροχή φυσικού αερίου είναι πολύ καλύτερη από το 2022

Γερμανική ρυθμιστική αρχή: H παροχή φυσικού αερίου είναι πολύ καλύτερη από το 2022
Το γερμανικό σπήλαιο αερίου είναι επί του παρόντος γεμάτο κατά 99,56%

Ο εφοδιασμός φυσικού αερίου της Γερμανίας είναι πολύ καλύτερος από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο, δήλωσε την Πέμπτη η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας, αποφεύγοντας να δώσει τα πάντα ξεκάθαρα καθώς υπάρχει περιορισμένη ορατότητα για το πόσο σκληρές θερμοκρασίες θα φθάσουν το χειμώνα.

"Η κατάσταση στην αρχή της περιόδου θέρμανσης είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι. Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου είναι γεμάτες και οι εισαγωγές και οι οικονομίες είναι σταθερές", δήλωσε ο Κλάους Μιούλερ, πρόεδρος της γερμανικής υπηρεσίας δικτύου.

Το γερμανικό σπήλαιο αερίου είναι επί του παρόντος γεμάτο κατά 99,56%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία.

"Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για ένα εντελώς ξεκάθαρο. Ένας πολύ κρύος χειμώνας θα προκαλούσε απότομη αύξηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου. Εάν σταματήσουν οι εναπομείνασες ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου στη νοτιοανατολική Ευρώπη, αυτά τα κράτη θα έπρεπε να τροφοδοτηθούν μέσω Γερμανίας σε μια κατάσταση έλλειψης», είπε ο Mueller.

Ο Μιούλερ επανέλαβε τις εκκλήσεις προς τους καταναλωτές και τη βιομηχανία να προσέχουν τη χρήση ενέργειας, προσθέτοντας ότι οι εξοικονομήσεις που έγιναν κατά την περασμένη χειμερινή περίοδο, που ήταν η πρώτη χωρίς ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream, ήταν αξιοσημείωτες.

Ο Μιούλερ είπε ότι οι εξοικονομήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Σεπτεμβρίου μείωσαν το ετήσιο κόστος για ένα μέσο νοικοκυριό κατά περίπου 440 ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης