Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν μόνο κατά 62.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα

 

Τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια που υποβάλλονταν σε εποχική συντήρηση επανεκκίνησαν τις μονάδες με πιο αργό ρυθμό από ό,τι αναμενόταν για να αποφύγουν ακόμη μεγαλύτερα αποθέματα βενζίνης, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ.

Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου αυξήθηκαν μόνο κατά 62.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA, και οι δείκτες χρήσης των διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα. Περιστασιακά, οι εισροές αργού αυξάνονται παρά τη μείωση της χρησιμοποίησης καθώς τα διυλιστήρια περικόπτουν την επεξεργασία άλλων ειδών.

Παρά τη χαμηλότερη χρήση, τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 223,5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 0,8 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα διυλιστήρια κατασκεύασαν περισσότερο αργό πετρέλαιο μέσα στην εβδομάδα. Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 774.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 421,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 27 Οκτωβρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα αυξήθηκαν επίσης κατά 272.000 βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Οι τιμές του πετρελαίου επέκτειναν τα κέρδη αμέσως μετά τα στοιχεία. Τόσο τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του διεθνούς δείκτη αναφοράς Brent όσο και του αμερικανικού αργού κέρδισαν πάνω από 2% .
Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 0,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 111,3 εκατομμύρια βαρέλια, καθώς η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε εποχιακά.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 348.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης