Η Inlyte Energy δαπανά 8 εκ. δολ. για την ανάπτυξη μπαταριών σιδήρου-αλατιού

Η Inlyte Energy δαπανά 8 εκ. δολ. για την ανάπτυξη μπαταριών σιδήρου-αλατιού

Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια θα γίνουν ανταγωνιστική λύση έναντι των ορυκτών καυσίμων

Η Inlyte Energy ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης για την ανάπτυξη της τεχνολογίας μπαταριών της με βάση το σίδηρο και το αλάτι, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει υψηλή απόδοση, μεγάλη διάρκεια ζωής, ανταγωνιστική πυκνότητα ενέργειας, εξαιρετική ασφάλεια και εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια συγκέντρωσε το κεφάλαιο από την At One Ventures, η οποία ηγήθηκε του γύρου, μαζί με τους First Spark Ventures, Valo Ventures, TechEnergy Ventures, Climate Capital, Anglo American και άλλους επενδυτές.

Η εταιρεία θεωρεί ότι η λύση της αξιοποιεί τον αποδεδειγμένο σχεδιασμό της προηγουμένως εμπορευματοποιημένης μπαταρίας αλογονιδίου μετάλλου νατρίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Inlyte, Δρ. Antonio Baclig εξήγησε ότι θα πήγαινε ένα βήμα παραπέρα από ό,τι έκανε τελικά αυτή η τεχνολογία.

Συγκεκριμένα είπε: «Συμβατικές μπαταρίες αλογονιδίου μετάλλου νατρίου, κατασκευασμένες από νικέλιο και αλάτι, αναπτύχθηκαν για ηλεκτρικά οχήματα τις δεκαετίες του 1980 και του ’90, αλλά ποτέ δεν κατέβηκαν στην καμπύλη κόστους.

Στο Stanford, συνειδητοποίησα ότι βελτιστοποιώντας αυτόν τον σχεδιασμό για το δίκτυο αντί για οχήματα και χρησιμοποιώντας σίδηρο αντί για νικέλιο, θα μπορούσαμε να μειώσουμε το κόστος απίστευτα χαμηλό.

Η φθηνή αποθήκευση είναι αυτό που πραγματικά θα κάνει την αιολική και την ηλιακή ενέργεια μια ανταγωνιστική συνολική λύση έναντι των ορυκτών καυσίμων, όχι μόνο στην Καλιφόρνια αλλά παντού στον κόσμο».

Η εταιρεία είπε ότι οι μπαταρίες σιδήρου και αλατιού μπορούν επίσης να λειτουργήσουν σε υπερβολική ζέστη ή κρύο, σε αντίθεση με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, καθιστώντας τις κατάλληλες για τοποθεσίες με ολοένα και πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Η εταιρεία στοχεύει στην ημερήσια αγορά αποθήκευσης ενέργειας με διάρκεια αποθήκευσης 4-10 ωρών, την οποία ισχυρίστηκε ότι οι μπαταρίες της θα παρέχουν εξαιρετική απόδοση μετ' επιστροφής (RTE). Το ιόν λιθίου είναι πάνω από 90% για σύγκριση.


Η εξαγορά της Beta Research Ltd από την Inlyte
Energy

Πέρυσι η Inlyte εξαγόρασε την Beta Research Ltd, η οποία αποτελείται από τη βασική ομάδα επιστημόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο που ανέπτυξαν αρχικά την τεχνολογία μπαταρίας αλογονιδίου μετάλλου νατρίου πριν από 40 χρόνια και την έφεραν σε εμπορική ετοιμότητα.

Η Beta διαθέτει μια υπάρχουσα γραμμή παραγωγής με 30.000 τετραγωνικά πόδια χώρου παραγωγής και δοκιμών, επιταχύνοντας τη διαδρομή της Inlyte προς την αγορά μόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός.

«Η εμπειρία της ομάδας Beta Research και οι εγκαταστάσεις της δίνουν στην Inlyte ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με άλλες εκκινήσεις μπαταριών σε αυτόν τον χώρο. Δεν χρειάζεται να βρουν ένα πιλοτικό εργοστάσιο, να πάρουν τα εργαλεία ή να καταλάβουν πώς να κατασκευάσουν», δήλωσε ο Laurie Menoud, ιδρυτικός συνεργάτης της At One Ventures. «Η ικανότητα της Inlyte να ανταγωνίζεται τα ιόντα λιθίου όσον αφορά τη διάρκεια ζωής, την αποδοτικότητα μετ' επιστροφής και φυσικά το αρχικό κόστος τους δίνει επίσης μια σημαντική ευκαιρία σε μια αγορά που εκρήγνυται αυτή τη στιγμή».

Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι οι μπαταρίες σιδήρου και αλατιού δεν έχουν κίνδυνο πυρκαγιάς.


Σχέδια της Inlyte Energy για κατασκευή εργοστασίου στις ΗΠΑ

Η Inlyte Energy σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο παραγωγής στις ΗΠΑ για να αξιοποιήσει τα κίνητρα του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης πληρωμής 35 USD/kWh για την παραγωγή μπαταριών και ενός εγχώριου περιεχομένου 10% στην πίστωση φόρου επένδυσης για έργα.

Μια άλλη αξιοσημείωτη εταιρεία που διαθέτει μια σταθερή λύση αποθήκευσης ενέργειας που χρησιμοποιεί τεχνολογία μπαταριών με βάση σίδηρο και αλάτι είναι η εταιρεία μπαταριών ροής ESS Inc.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης