Ενέργεια

Ην. Βασίλειο: 27 νέες άδειες για υδρογονάνθρακες - Ποιες εταιρείες τις πήραν

Ην. Βασίλειο: 27 νέες άδειες για υδρογονάνθρακες - Ποιες εταιρείες τις πήραν
Μεταξύ των ομίλων που έλαβαν άδειες στη Βόρεια Θάλασσα, συγκατελέγονται οι Shell με τις περισσότερες, η Equinor, η TotalEnergies, η BP, η DNO

Ο Ρυθμιστής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανίας North Sea Transition Authority (NSTA) έδωσε 27 νέες άδειες εξερεύνησης υδρογονανθράκων, σύμφωνα με το Reuters.

Ο γύρος αδειοδότησης (ο πρώτος από το 2019) είχε ξεκινήσει πριν από περίπου ένα χρόνο, με την υποβολή 115 αιτήσεων από 76 εταιρείες. Αρκετοί παραγωγοί ωστόσο απείχαν, λόγω του έκτακτου φόρου που είχε επιβάλει η χώρα.

Μεταξύ των ομίλων που έλαβαν άδειες στη Βόρεια Θάλασσα, συγκατελέγονται οι Shell με τις περισσότερες, η Equinor, η TotalEnergies, η BP, η DNO.

Η υπουργός Ενεργειακής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Claire Coutinho, δήλωσε: «Όπως αναγνωρίζεται από την ανεξάρτητη Επιτροπή Κλιματικής Αλλαγής - θα συνεχίσουμε να χρειαζόμαστε πετρέλαιο και φυσικό αέριο τις επόμενες δεκαετίες. Είναι κοινή λογική να μειώσουμε την εξάρτησή μας από ξένες εισαγωγές και να χρησιμοποιήσουμε τον δικό μας εφοδιασμό - είναι καλύτερο για την οικονομία μας, το περιβάλλον και την ενεργειακή μας ασφάλεια. Αυτές οι νέες άδειες είναι μια ευπρόσδεκτη ώθηση για τη βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ήδη υποστηρίζει περίπου 200.000 θέσεις εργασίας και συνεισφέρει 16 δισεκατομμύρια £ στην οικονομία κάθε χρόνο - ενώ προάγει τη μετάβασή μας σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, από τις οποίες εξαρτάται η μελλοντική μας ευημερία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης