Ενέργεια

Εquinor: Στα 8 δισ. δολ. τα καθαρά κέρδη το γ΄τρίμηνο - Ζημιές 412 εκατ. δολ από τις ΑΠΕ

Εquinor: Στα 8 δισ. δολ. τα καθαρά κέρδη το γ΄τρίμηνο - Ζημιές 412 εκατ. δολ από τις ΑΠΕ
Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το τρίμηνο ανήλθε σε 373 GWh, από 294 GWh το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους

Η ημερήσια παραγωγή φυσικού αερίου της μεγάλης νορβηγικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Equinor ανήλθε συνολικά σε 879 εκατομμύρια ανά βαρέλι ισοδύναμου πετρελαίου το τρίτο τρίμηνο, μειωμένη κατά 13% από 1.009 εκατομμύρια ανά βαρέλι ισοδύναμου πετρελαίου πριν από ένα χρόνο, αναμεταδίδει το Montel.

Ο όμιλος σημείωσε προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο ύψους 8 δισ. δολαρίων, από 24,5 δισ. δολάρια για την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν οι τιμές του φυσικού αερίου ήταν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ λόγω της ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης που προκλήθηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η μέση τιμή πώλησης για φυσικό αέριο, ανήλθε στα 35,38 ευρώ/MWh.

H απώλεια στις ΑΠΕ

Οι δραστηριότητες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του ομίλου πραγματοποίησαν λειτουργικές ζημίες 412 εκατ. δολ. το τρίμηνο σε σύγκριση με τη ζημία των 91 εκατ. δολ. πριν από ένα χρόνο.

Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το τρίμηνο ανήλθε σε 373 GWh, από 294 GWh το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους, λόγω της υψηλότερης παραγωγής στα αιολικά πάρκα του Ηνωμένου Βασιλείου, της νέας δυναμικότητας στην Πολωνία και της θέσης σε λειτουργία του πλωτού υπεράκτιου αιολικού πάρκου Hywind Tampen, στη Νορβηγία.

Η συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής ενέργειας με αέριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαμορφώθηκε σε 883 GWh, από 947 GWh πριν από ένα χρόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης