Διεθνή

«Βράζει» η Μέση Ανατολή: Τεντωμένα νεύρα και ασκήσεις ισορροπίας

«Βράζει» η Μέση Ανατολή: Τεντωμένα νεύρα και ασκήσεις ισορροπίας

Το τελευταίο 24ωρο ήταν ένα από τα αιματηρά του πολέμου με τουλάχιστον 700 νεκρούς Παλαιστινίους

Ο Λευκός Οίκος υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν με προσοχή σχέδια έκτακτης ανάγκης για την απομάκρυνση εκατοντάδων χιλιάδων Αμερικανών πολιτών από τη Μέση Ανατολή σε περίπτωση που ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς γενικευθεί.

«Θα ήταν απερίσκεπτο και ανεύθυνο εάν δεν είχαμε ειδικούς να σκέφτονται ένα ευρύ φάσμα απρόοπτων και πιθανοτήτων και σίγουρα οι εκκενώσεις είναι ένα από αυτά» τόνισε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι. 

Οι δηλώσεις Κίρμπι έρχονται λίγο αργότερα από τη νέα τοποθέτηση του εκπροσώπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), Ντάνιελ Χαγκάρι ότι ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος και αποφασισμένος για το επόμενο στάδιο της σύρραξης και περιμένει τις απαραίτητες πολιτικές οδηγίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμβουλεύσει το Ισραήλ πως η αναβολή της δρομολογημένης χερσαίας επιχείρησής του εντός της Λωρίδας της Γάζας θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμη όσο ΗΠΑ και άλλοι εταίροι στην περιοχή συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την απελευθέρωση των περισσότερων από 200 ομήρους από τη Χαμάς.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης