Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Η Costa Navarino συμμετέχει στην προσπάθεια για την εξάλειψη των δασικών πυρκαγιών μέσω του XPRIZE Wildfire

Η Costa Navarino συμμετέχει στην προσπάθεια για την εξάλειψη των δασικών πυρκαγιών μέσω του XPRIZE Wildfire

Η συνεργασία με το XPRIZE εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς δέσμευσης του προορισμού για αειφόρο ανάπτυξη

 

Η Costa Navarino, στο πλαίσιο της συνεχούς δέσμευσης για αειφόρο ανάπτυξη, συμμετέχει στο XPRIZE Wildfire, σε μια προσπάθεια να βρεθούν καινοτόμες ιδέες για την εξάλειψη των δασικών πυρκαγιών. Ο 4ετής διαγωνισμός αποτελεί πρωτοβουλία του Ιδρύματος XPRIZE, με στόχο να βρει εφικτές λύσεις σε αυτό το φαινόμενο που έχει παγκοσμίως -όπως και στη χώρα μας- καταστροφικές συνέπειες. Μέχρι σήμερα, πάνω από 200 ομάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, εκ των οποίων 4 από την Ελλάδα. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους, στον ακόλουθο σύνδεσμο: xprize.org/wildfire.


Στόχος του XPRIZE Wildfire είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών που θα ανιχνεύουν και θα καταστέλλουν μια δασική πυρκαγιά υψηλού ρίσκου μέσα σε 10 λεπτά ή λιγότερο. Η αποστολή του διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει την έρευνα και την καινοτομία σε ένα μεγάλο εύρος τεχνολογιών που συνδυάζουν την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική, τα drones και τους αισθητήρες, ώστε να ανιχνεύονται και να αντιμετωπίζονται άμεσα οι πυρκαγιές, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η καταπολέμησή τους έως σήμερα.

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε 2 τομείς, με συνολικό έπαθλο αξίας 11 εκατομμυρίων δολαρίων για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν. Στον τομέα «Διαστημική Ανίχνευση Πυρκαγιάς» (Space-Based Wildfire Detection & Intelligence) οι εγγραφές είναι ανοικτές έως τις 31 Οκτωβρίου 2023. Ο δεύτερος τομέας, «Αυτόνομη Ανταπόκριση σε Πυρκαγιές» (Autonomous Wildfire Response), δέχεται εγγραφές έως τις 31 Ιανουαρίου 2024. Επιπλέον, οι ομάδες που θα εγγραφούν στον δεύτερο τομέα, μπορούν να διαγωνιστούν για το έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων «Lockheed Martin Accurate Detection Intelligence Bonus Prize», το οποίο θα απονεμηθεί για καινοτομίες στον ακριβή εντοπισμό των πυρκαγιών.
Το XPRIZE Wildfire διοργανώνεται από το XPRIZE, έναν οργανισμό με παγκόσμιο αποτύπωμα μέσω των διαγωνισμών μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιεί, οι οποίοι ενθαρρύνουν την τεχνολογική ανάπτυξη, με στόχο την αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων.
Η Costa Navarino συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων για τις πυρκαγιές, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων και πρωτοβουλιών για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης