Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Allianz Trade: Το πετρέλαιο μπορεί να φθάσει έως και τα 140 δολ/βαρέλι

Allianz Trade: Το πετρέλαιο μπορεί να φθάσει έως και τα 140 δολ/βαρέλι
Oι εκτιμήσεις για την διακύμανση των τιμών έως το 2024

Οι τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 140 δολάρια ανά βαρέλι και να στείλουν τον κόσμο σε ύφεση, δήλωσε την Παρασκευή (20/10) η Allianz Trade, με έδρα το Παρίσι και αναμεταδίδει το Οilprice.

Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς σε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου που θα μπορούσε να στείλει την τιμή στα 140 δολάρια ανά βαρέλι, δήλωσε την Παρασκευή στην τηλεόραση του Bloomberg η Ana Boata, επικεφαλής οικονομικών ερευνών της Allianz Trade.

«Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, αυτός είναι ο άμεσος αντίκτυπος», δήλωσε η Boata, προσθέτοντας ότι οι τιμές θα μπορούσαν να κλιμακωθούν από το σημερινό επίπεδο των 90 δολαρίων στα 140 δολάρια στην κορύφωσή τους, ακόμη και να φτάσουν κατά μέσο όρο τα 120 δολάρια το 2024.

«Σαφώς, σε αυτά τα επίπεδα τιμών ενέργειας, καταλαβαίνουμε ότι οι κεντρικές τράπεζες θα είναι πολύ περισσότερο σε κατάσταση αναμονής πριν μειώσουν τα επιτόκια», δήλωσε η Boata, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να στείλει τον κόσμο σε ύφεση, επιβραδύνοντας την παγκόσμια ανάπτυξη σε μόλις 2% -το όριο συρρίκνωσης- που είναι μισή μονάδα λιγότερο από το βασικό σενάριο.

Ακόμη και πριν από τη σύγκρουση, οι αναλυτές της πετρελαϊκής βιομηχανίας ανέβαζαν τις προβλέψεις για την τιμή του αργού πετρελαίου για το 2023. Εκείνη την εποχή, το Brent διαπραγματευόταν στα 96 δολάρια. Η δημοσκόπηση του Reuters για το πετρέλαιο του Σεπτεμβρίου έδειξε την Παρασκευή ότι 42 οικονομολόγοι και αναλυτές βλέπουν τώρα ότι οι τιμές του πετρελαίου Brent Crude θα διαμορφωθούν κατά μέσο όρο στα 84,09 δολάρια ανά βαρέλι το 2023, από 82,45 δολάρια που ήταν η πρόβλεψη συναίνεσης τον Αύγουστο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης