Επικαιρότητα

S&P: Η Ελλάδα ανακτά την επενδυτική βαθμίδα

S&P: Η Ελλάδα ανακτά την επενδυτική βαθμίδα
Η αξιολόγηση του S&P έχει βαρύνουσα σημασία και ασφαλώς για την πιστοπληπτική ικανότητα του συνόλου της οικονομίας είναι ένα θετικό γεγονός
Σχετικά Άρθρα
O διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα, αναβαθμίζοντας την από BB+ με θετική προοπτική σε BBB- με σταθερή προοπτική.

Πρόκειται για τη δεύτερη αξιολόγηση της χώρας μας σε επενδυτική βαθμίδα- είχε προηγηθεί η DBRS- ενώ αναμένεται ακόμα η αξιολόγηση της Fitch την 1η Δεκεμβρίου.

Η αξιολόγηση του S&P έχει βαρύνουσα σημασία και ασφαλώς για την πιστοπληπτική ικανότητα του συνόλου της οικονομίας είναι ένα θετικό γεγονός.

Αναμένεται η κεφαλαιαγορά να δείξει από την Δευτέρα πως θα αφομοιώσει την αναβαθμιση με δεδομένο, ότι η εικόνα είνα αρνητική στις διεθνείς αγορές με το 10ετές αμερικάνικο να έχει κλείσει με απόδοση 4,91% και τον S&P να έχει απώλειες 1,26%.

Ανεξάρτητα από τις βραχυχρόνιες διακυμάνσεις και τις γεωπολιτικές εντάσεις, διασφαλίζεται η προοπτική καλύτερων χρηματοοικονομικών συνθηκών και ανόδου του χρηματιστηρίου μακροπρόθεσμα με εισροές κεφαλαίων από νέα διεθνή funds.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης