Ενέργεια

ΕΙΑ: Η παραγωγή φυσικού αερίου θα αυξηθεί κατά 5% το 2023 λόγω της Permian

ΕΙΑ: Η παραγωγή φυσικού αερίου θα αυξηθεί κατά 5% το 2023 λόγω της Permian
Η Permian αντιπροσωπεύει περίπου το 25% του συνόλου του φυσικού αερίου που διατίθεται στην αγορά
Η παραγωγή φυσικού αερίου των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 5% ή 5 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως το 2023 και κατά 2% το επόμενο έτος, με ανάπτυξη κυρίως στην περιοχή της λεκάνης Permian και καθοδηγούμενη από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και τη βελτιωμένη παραγωγικότητα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) την Τετάρτη.

Η ΕΙΑ εκτιμά ότι η παραγωγή φυσικού αερίου στην περιοχή της Permian μόνο θα αυξηθεί κατά 11% το 2023 και 6% το 2024.

Επί του παρόντος, η περιοχή της Permian αντιπροσωπεύει περίπου το 25% του συνόλου του φυσικού αερίου που διατίθεται στην αγορά και παράγεται στις Η.Π.Α.

Στήριξη στις τιμές

Η άνοδος της παραγωγής οδηγεί σε αύξηση στις τιμές του πετρελαίου, η οποία επηρεάζει ιδιαίτερα το αέριο της Permian λόγω του γεγονότος ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής σχετίζεται με την παραγωγή φυσικού αερίου από πετρελαιοπηγές, καθιστώντας την παραγωγή παράλληλα με τις τιμές του αργού.

Η EIA σημείωσε ότι η συνεχής πρόοδος στις τεχνικές υδραυλικής ρωγμής και οριζόντιας γεώτρησης ωθεί επίσης την παραγωγικότητα των φρεάτιων, με το μήκος του οριζόντιου τμήματος να αυξάνεται από λιγότερο από 4.000 πόδια το 2010 σε πάνω από 10.000 πόδια το 2022.

Σημείωσε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των εξέδρων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή της Permian είχε μειωθεί φέτος, η παραγωγή φυσικού αερίου έχει αυξηθεί. Υπάρχουν περίπου 30 λιγότερες εξέδρες που λειτουργούν στην Permian τώρα, σε σύγκριση με την αρχή του τρέχοντος έτους, ωστόσο η παραγωγή αυξάνεται.

Σε ανοδική πορεία η παραγωγή

Η ΕΙΑ αναμένει ότι το φυσικό αέριο της περιοχής της Permian θα σημειώσει περαιτέρω αύξηση της παραγωγής φέτος και το επόμενο έτος, καθώς οι τιμές του West Texas Intermediate (WTI) παραμένουν υψηλές, δίνοντας κίνητρα στους παραγωγούς.

Η EIA προβλέπει ότι το WTI θα είναι κατά μέσο όρο 83,22 δολάρια ανά βαρέλι το 2023.

Ενώ η πρόβλεψη για την τιμή του WTI της EIA καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την επέκταση των περικοπών παραγωγής αργού πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, η εντεινόμενη σύγκρουση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, η οποία τώρα απειλεί να μετατραπεί σε μια πολυμέτωπη σύγκρουση που θα κατακλύσει τουλάχιστον τη Συρία και τον Λίβανο, ασκεί σημαντική ανοδική πίεση στις τιμές.

Το WTI διαπραγματευόταν στα 88,14 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη, με κίνητρο την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μετά από μια πυραυλική επίθεση σε παλαιστινιακό νοσοκομείο στη Γάζα αργά την Τρίτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης