Νέο υπαράκτιο αιολικό πάρκο 180 MW άνοιξε επίσημα στο νότιο Κουίνσλαντ

Νέο υπαράκτιο αιολικό πάρκο 180 MW άνοιξε επίσημα στο νότιο Κουίνσλαντ

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο που ολοκληρώθηκε στην «Ηλιόλουστη Πολιτεία»

Το αιολικό πάρκο Dulacca 180 MW στο νότιο Κουίνσλαντ άνοιξε επίσημα, αποτελώντας το έκτο και δεύτερο μεγαλύτερο που ολοκληρώθηκε στην «Ηλιόλουστη Πολιτεία», όπως αλλιώς αποκαλείται το Κουίνσλαντ.

Αποτελείται από 43 τουρμπίνες σε αγροτική γη στην περιοχή Western Downs και αναπτύχθηκε από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Αξίζει να τονιστεί ότι το 2021 πουλήθηκε στην Octopus Australia.

Αποτελεί μέρος νέων επενδύσεων αιολικής ενέργειας σε μια πολιτεία η οποία μέχρι πριν από 5 χρόνια διέθετε ένα ενιαίο αιολικό πάρκο 12 MW στο Windy Hill.

Το Κουίνσλαντ έχει τώρα 6 πλήρως λειτουργικά αιολικά πάρκα και πολλά άλλα υπό κατασκευή, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου αιολικού έργου κλίμακας γιγαβάτ της χώρας στο MacIntyre.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής (70% ή 126 MW) του αιολικού πάρκου Dulacca έχει ανατεθεί στην κρατική CleanCo η οποία με τη σειρά της πουλά την παραγωγή σε πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων εξόρυξης άνθρακα BHP-Mitsubishi και του Scentre Group (κατέχει και λειτουργεί εμπορικά κέντρα Westfield στην πολιτεία).


Συμβάλλει σε μια παγκόσμια στροφή προς την απανθρακοποίηση
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ
, Annastacia Palaszczuk και ο υπουργός Ενέργειας, Mick de Brenni. Το κράτος προμηθεύεται επί του παρόντος μόνο το 25 % της παραγωγής του από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά έχει στόχο 50% για το 2030 και στόχο 80% για το 2035.

«Το αιολικό πάρκο Dulacca αντιπροσωπεύει μια σημαντική στιγμή στον ενεργειακό μετασχηματισμό του Κουίνσλαντ, 12 μήνες μετά τη θέσπιση του Σχεδίου Ενέργειας και Εργασίας του Κουίνσλαντ υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή μας για καθαρότερη, φθηνότερη ενέργεια για τους κατοίκους του Κουίνσλαντ.

Δεν τροφοδοτούμε απλώς το Κουίνσλαντ, συμβάλλουμε σε μια παγκόσμια στροφή προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και η δημόσια εταιρεία παραγωγής καθαρής ενέργειας CleanCo βρίσκεται στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Palaszczuk.

Ο de Brenni είπε ότι το κόστος χονδρικής ενέργειας μειώνεται και θα συνεχίσει να μειώνεται με κάθε νέα σύνδεση αιολικού πάρκου.

Είναι το πρώτο σε λειτουργία αιολικό πάρκο για το Octopus στο Κουίνσλαντ παρότι πρόσφατα ανακοίνωσε σχέδια για μπαταρία 1GWh και για το ενεργειακό πάρκο Western Downs.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης