Διεθνή

H προειδοποίηση του Ιράν για προληπτικές ενέργειες

H προειδοποίηση του Ιράν για προληπτικές ενέργειες
Η νέα προειδοποίηση της Τεχεράνης αυξάνει τις ανησυχίες για νέο μέτωπο στον πόλεμο με την εμπλοκή της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι δεν θα επιτραπεί στο Ισραήλ να δράσει στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς συνέπειες και προειδοποιεί για «προληπτικές ενέργειες» τις επόμενες ώρες.

Οι εντάσεις κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ – Λιβάνου είναι υψηλές από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τα αντίποινα εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Η νέα προειδοποίηση της Τεχεράνης αυξάνει τις ανησυχίες για νέο μέτωπο στον πόλεμο με την εμπλοκή της Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν.

Κατά της κλιμάκωσης η Ουάσιγκτον

 

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει το Ιράν να μην κλιμακώσει τη σύγκρουση. Επιπλέον, στέλνουν δεύτερο αεροπλανοφόρο στην ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για κίνηση που αποσκοπεί στο να δείξει η Ουάσιγκτον πως στηρίζει το Ισραήλ στην προσπάθειά του να απαντήσει στην επίθεση της Χαμάς, ενισχύοντας την άμυνά του. Επιπλέον, οι ΗΠΑ, όπως τονίζουν, με αυτόν τον τρόπο στέλνουν μήνυμα «αποτροπής» κατά της κλιμάκωσης των συγκρούσεων σε περιφερειακό επίπεδο. 

Πρόκειται για μήνυμα με αποδέκτη «οποιονδήποτε κρατικό ή μη κρατικό παράγοντα» που έχει στόχο το να τον αποτρέψει από το να εισέλθει στη σύγκρουση.

Οι ΗΠΑ εκτιμάται ότι με την παρουσία τους στην ανατολική Μεσόγειο «ρίχνουν το γάντι» στην Τεχεράνη, ενώ σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επικρατεί ενθουσιασμός για την έναρξη «προληπτικής επίθεσης» κατά της Χεζμπολάχ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης