Επικαιρότητα

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε το απόγευμα της Δευτέρας 16/10/2023 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, κατά τη συνομιλία τους αναφέρθηκαν στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή.

Ο Ερντογάν, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για να τερματίσει αυτή τη συγκρουσιακή διαδικασία η οποία μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες σε περιφερειακή και παγκόσμια κλίμακα, και όπως είπε θα συνεχίσει να το κάνει.

Δήλωσε επίσης ότι οι χώρες της περιοχής θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να σταματήσουν τις συγκρούσεις και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διατηρήσουν την ειρήνη και να δώσουν ένα μήνυμα στον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση, προσθέτοντας ότι θα ήταν σωστό να ληφθούν μέτρα το συντομότερο δυνατό τα οποία θα μειώσουν τις αντιδράσεις, όχι να τις αυξήσουν.

Πηγή: skai.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης