Επικαιρότητα

ΚΥΣΕΑ: «Δεν θα τελειώσει σύντομα» η κρίση στη M. Ανατολή - Σε συναγερμό ΕΥΠ και ΕΛΑΣ

ΚΥΣΕΑ: «Δεν θα τελειώσει σύντομα» η κρίση στη M. Ανατολή - Σε συναγερμό ΕΥΠ και ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια

Την εκτίμηση ότι έχουμε εισέλθει σε μία μακρά κρίση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, διατυπώνουν κυβερνητικά στελέχη που συμμετείχαν στο χθεσινό έκτακτο ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εξετάσει τις επιπτώσεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Υπό την παραδοχή ότι τα όσα συμβαίνουν «δεν θα τελειώσουν σύντομα» εξετάστηκαν όλες οι πτυχές της κρίσης και έγινε ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών.

Σε αυξημένη επιφυλακή ΕΥΠ και ΕΛΑΣ με τριπλή αποστολή

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρει σε ανακοίνωση του για την συνεδρίαση ότι «Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση». ΕΥΠ και Ελληνική Αστυνομία έχουν τεθεί σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή αναλαμβάνοντας μία τριπλή αποστολή: Την προστασία ισραηλινών που βρίσκονται στη χώρα, την διέλευση από αυτήν ανθρώπων που σχετίζονται με ακραία στοιχεία τη Λωρίδα της Γάζας και την προστασία των συνόρων για ενδεχόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Η εικόνα που μεταφέρουν αρμόδιες πηγές στο iefimerida.gr είναι πως στα κέντρα υποδοχής μεταναστών όπου βρίσκονται Παλαιστίνιοι επικρατεί ησυχία, ενώ δεν υπάρχει πίεση στα σύνορα από νέες αφίξεις. Εν αναμονή, όμως, μίας χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας η ανησυχία για την αύξηση τους με μετακινήσεις ανθρώπων από την ευρύτερη περιοχή είναι υπαρκτή και για αυτό το λόγο από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι «η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης