Διεθνή

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Αντίστροφη μέτρηση για την «επόμενη φάση» στη Γάζα

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Αντίστροφη μέτρηση για την «επόμενη φάση» στη Γάζα
Η Γάζα παραμένει βυθισμένη στο σκοτάδι αφού είναι δίχως ηλεκτρικό ρεύμα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Έβδομη ημέρα του πολέμου στο Ισραήλ και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας συγκεντρώνονται γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας. Όλοι κρατούν την ανάσα τους.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για την «επόμενη φάση του πολέμου» με τους αναλυτές να συμπεραίνουν πως η χερσαία εισβολή στη Γάζα επίκειται. Ήδη οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις την έχουν ισοπεδώσει, ενώ το Ισραήλ τονίζει ότι το σφυροκόπημα της περιοχής θα συνεχίσει έως ότου απελευθερωθούν και οι 150 όμηροι που βρίσκονται στα χέρια των ενόπλων της Χαμάς.

Η Γάζα παραμένει βυθισμένη στο σκοτάδι αφού είναι δίχως ηλεκτρικό ρεύμα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ενώ το Ισραήλ έχει σταματήσει την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης και εμποδίζει αυτά να φτάσουν στους κατοίκους της μέσω της Αιγύπτου.

«Προετοιμαζόμαστε για έναν χερσαίο ελιγμό» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Ρίτσαρντ Χεχτ τονίζοντας ότι ο ισραηλινός στρατός αναμένει την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Η Γάζα όμως μοιάζει με ζούγκλα από τσιμέντο και είναι μία από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη μετρώντας περίπου 2 εκατομμύρια κατοίκους σε 140 τετραγωνικά μίλια έκτασης. Μία χερσαία εισβολή στην περιοχή η οποία διοικείται από τη Χαμάς θα ανεβάσει των αριθμών των νεκρών και για τις δύο πλευρές. Ήδη η ισλαμιστική οργάνωση της Χαμάς προειδοποίησε πως μία χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα θα εξελιχθεί σε καταστροφή για τον ισραηλινό στρατό συμπληρώνοντας ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να απαντήσει.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης