Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ

«Σχέδιο και Τομές για το μέλλον των δυνατοτήτων μας»

Στις 9 & 10 Οκτωβρίου 2023 ο ΣΕΒ με το μήνυμα «Σχέδιο και Τομές για το μέλλον των δυνατοτήτων μας», διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αιθ. «Αλεξάνδρα Τριάντη»), το Βιομηχανικό Συνέδριο και την Ανοιχτή Εκδήλωση της Γενικής του Συνέλευσης στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα τεθούν τα κρίσιμα ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας.


Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 10 Οκτωβρίου, στον ίδιο χώρο, στις 19:30, ο ΣΕΒ διοργανώνει την Ανοιχτή Εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του 2023, όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου του ΣΕΒ, κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κυρία Νίκη Λυμπεράκη.  Νωρίτερα, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, θα μιλήσει στα Μέλη του ΣΕΒ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Στέφανος Κασσελάκης (12:45 -13:30) στην αίθουσα «BANQUET».

Το Βιομηχανικό Συνέδριο έρχεται σε μία περίοδο σημαντικών ανακατατάξεων και σύνθετων προκλήσεων. Από την ενεργειακή κρίση και την πράσινη μετάβαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέχρι τον τεχνολογικό μετασχηματισμό, την προσέλκυση νέων ταλέντων, τα παραγωγικά οικοσυστήματα και τον επαναπροσδιορισμό της εργασίας, η ανάγκη εκπόνησης συγκεκριμένου και άμεσα υλοποιήσιμου σχεδιασμού σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, είναι δεδομένη και επιτακτική.  Στόχος είναι να αναδειχθούν το όραμα και οι τομές για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας με ορίζοντα το 2030 σε μια περίοδο γεωπολιτικών ανακατατάξεων, ενεργειακής κρίσης, κλιματικής μετάβασης, τεχνολογικών εξελίξεων, επαναπροσδιορισμού της εργασίας, νέας σχέσης ανθρώπου & τεχνολογίας, αναδιαμόρφωσης των διεθνών αλυσίδων αξίας, νέας στρατηγικής για την αυτονομία.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετέχουν κορυφαίοι επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, όπως και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, όπως μεταξύ των άλλων, ο Πρόεδρος της Business Europe (του κορυφαίου ευρωπαϊκού εργοδοτικού φορέα στον οποίο ΣΕΒ συμμετέχει ως εκπρόσωπος της ελληνικής επιχειρηματικότητας) κ. Fredrik Persson και ο Πρόεδρος του European Round Table for Industry (ERT) κ. Jean-François van Boxmeer (πρόεδρος του Vodafone Group plc). Η ERT αποτελείται από τους CEOs και Προέδρους από τις 60 μεγαλύτερες βιομηχανικές και τεχνολογικές επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Η θεματολογία του Βιομηχανικού Συνεδρίου:

  • Ο επαναπροσδιορισμός των ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων με κατεύθυνση τη στρατηγική αυτονομία και η θέση της ΕΕ και της Ελλάδας στην παγκόσμια επενδυτική και βιομηχανική ανταγωνιστικότητα.
  • Το όραμα για τη Βιομηχανία 2030.
  • Η πρόκληση της συστηματικής ενδυνάμωσης της εγχώριας παραγωγής και η δημιουργία δικτύων παραγωγής σε τομείς στους οποίους η Ευρώπη επιδιώκει τη στρατηγική της αυτονομία.
  • Η αναβαθμιζόμενη σημασία του ανθρώπινου κεφαλαίου και η ανάγκη για διαρκώς εξελισσόμενες δεξιότητες που θα ενισχύσουν την ανθρώπινη δημιουργικότητα στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.
  • Τα κριτήρια ESG όχι μόνο ως επίκαιροι, αλλά κυρίως θεμελιώδεις πυλώνες της σύγχρονης βιομηχανίας.
  • Οι προκλήσεις επιτάχυνσης της ενεργειακής μετάβασης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής χωρίς εκπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα.

ΣΣ: Σημειώνεται ότι για διευκόλυνση των συντακτών θα λειτουργήσει Γραφείο Τύπου στην αίθουσα MC3.2 του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. 

Οι Χορηγοί του Βιομηχανικού Συνεδρίου του ΣΕΒ:

MEGA SPONSORS:    COCA-COLA 3E ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε., COCA-COLA HELLAS 

STRATEGIC SPONSORS:   ABB AE, HELLENiQ ENERGY Holdings SA, SIEMENS A.E, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ

SPONSORS:      COSMOTE, DIS-Dynamic Integrated Solutions, MSD, PHARMATHEN, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ , ΟΜΙΛΟΣ ΤΙΤΑΝ

SUPPORTERS: ALLIANZ ΕΛΛΑΔΟΣ, DELOITTE ΕΛΛΑΔΟΣ , DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,  ELPEN A.E, ELVIAL Α.Ε., MAPEI HELLAS , POLYECO A.E., PwC Ελλάδας, ReDePlan AE, UNI-PHARMA AEBEE, Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ-ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΡΕΗΚΑΠ Α.Ε., ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

RECEPTION SPONSORS:  COCA-COLA 3E ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ Α.Ε.

Οι Χορηγοί της Ανοιχτής Εκδήλωσης της Γενικής Συνέλευσης ΣΕΒ 2023:

PLATINUM SPONSOR:        MYTILINEOS - Energy & Metals

GOLD SPONSORS:    QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΟΜΙΛΟΣ ΤΙΤΑΝ, ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ

SILVER SPONSORS: AEGEAN, DAMMA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., HELLENiQ ENERGY Holdings SA, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.

BRONZE SPONSORS:         COSMOTE, METRO AEBE, PHARMATHEN, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, ΕΛ.ΒΙ.ΑΛ «Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου», ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.

SPONSORS:      ADAPTIT Α.Ε, ALPHA BANK, AUTOHELLAS ATEE, DIS - Dynamic Integrated Solutions, GOLDAIR CARGO, IMERYS GREECE S.A., OLYMPIA GROUP, UNI-PHARMA ΑΒΕΕ, ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.

SUPPORTERS:            ABB AE, ACCENTURE, ALCHIMICA ΑΕ, BAT Hellas, DELOITTE, DEMO ΑΒΕΕ,  JT International Hellas, NN Hellas, SAP HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ, SIEMENS Α.Ε., VODAFONE ΕΛΛΑΔΑΣ, Βιομηχανία Μπισκότων & Ειδών Διατροφής Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

RECEPTION SPONSORS: COCA-COLA 3E ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ Α.Ε., Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε. και το ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΔΙΟΣ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης