Ενέργεια

EIA: Πτώση τιμών του πετρελαίου 5,5% στα 84,3 δολ/ το crude

EIA: Πτώση τιμών του πετρελαίου 5,5% στα 84,3 δολ/ το crude
Μεγάλη πτώση και για το Brent -5,5% στα 85,97 δολ/βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Οι τιμές του αργού πετρελαίου συνέχισαν να κινούνται χαμηλότερα παρά την έκθεση της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) σύμφωνα με την οποία τα αποθέματα είχαν υποχωρήσει 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει το oilprice.com.

Μια μέρα νωρίτερα, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε εκτιμώμενη πτώση των αποθεμάτων κατά 4,2 εκατομμύρια βαρέλια για την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Στα καύσιμα η EIA ανέφερε μικτές αλλαγές στα αποθέματα, αλλά ήταν μια αύξηση της βενζίνης και οι φόβοι για αποδυνάμωση της ζήτησης βενζίνης στους οποίους έδωσαν προσοχή οι έμποροι.


Αποθέματα βενζίνης

Τα αποθέματα βενζίνης πρόσθεσαν σημαντικά 6,5 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 29 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με αύξηση 1 εκατομμυρίου βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα αποθέματα βενζίνης είναι πλέον 1% πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας για αυτήν την εποχή. Οι τιμές της βενζίνης υποχώρησαν παράλληλα με τις τιμές του πετρελαίου το πρωί της Τετάρτης, διαπραγματευόμενοι στα 2,238 δολάρια.

Η μέση παραγωγή βενζίνης ήταν 8,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με 9,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την προηγούμενη εβδομάδα.


Ποσότητες αποσταγμάτων

Τα μεσαία αποστάγματα μειώθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με τη μέτρια αύξηση των 400.000 βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα.

Η παραγωγή μεσαίου αποστάγματος την περασμένη εβδομάδα ήταν κατά μέσο όρο 4,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σε σύγκριση με 4,9 εκατομμύρια bpd την προηγούμενη εβδομάδα.


Καθοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου ήταν ήδη υπό πίεση από το πιο ακριβό δολάριο σε συνδυασμό με μια απαισιόδοξη προοπτική για την παγκόσμια οικονομία να πιέσει τα σημεία αναφοράς.

Μια σφιχτή αγορά σε συνδυασμό με την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να διατηρήσει τις περικοπές στην παραγωγή του απέτυχε να αντιμετωπίσει το πτωτικό κλίμα.

Η πτωτική πίεση στις τιμές η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με τη λήψη κερδών από θεσμικούς επενδυτές, φαίνεται να έχει δημιουργήσει κάποια σοβαρή δυναμική.

Το πετρέλαιο Brent έχει πλέον πέσει κάτω από τα 88 δολάρια και το WTI κάτω από τα 86 δολάρια, σηματοδοτώντας μια δραματική αλλαγή στο κλίμα από τότε που οι έμποροι ζητούσαν τριψήφιες τιμές πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης