Προσφυγή για τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού κατέθεσε η κοινοπραξία Vinci – Mytilineos

Προσφυγή για τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού κατέθεσε η κοινοπραξία Vinci – Mytilineos
Στην Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών - Ζητά αναστολή τη διαδικασίας

Στον προθάλαμο καθυστερήσεων βρίσκεται η νέα παραχώρησης της Αττικής Οδού, καθώς το σχήμα Vinci – Μυτιληναίος – Mobility Partner, που έχει αναδειχθεί επιλαχών προτιμητέος επενδυτής, κατέθεσε προσφυγή στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ), ζητώντας και αναστολή της διαδικασίας. Εφόσον, το αίτημα αναστολής γίνει αποδεκτό, τότε θα μπει «φρένο» στην εξέλιξη του διαγωνισμού, μέχρι τουλάχιστον να εξετασθεί η κύρια προσφυγή, σε απροσδιόριστο μέχρι στιγμής χρόνο.

Ο κύβος για τον διαγωνισμό ερρίφθη στα μέσα Σεπτεμβρίου οπότε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε προτιμητέα επενδυτή τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έναντι του θηριώδους τιμήματος των 3,27 δις. ευρώ για την 25ετή παραχώρηση υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού.

Με πρωτοβουλία της ηγέτιδας της επιλαχούσας κοινοπραξίας, Vinci, που προσέφερε 3,106 δισ. ευρώ, για την απόκτηση της χρυσοφόρας σύμβασης, κατατέθηκε εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος προσφυγή για ζητήματα που αφορούν στη χρήση ψηφιακών μέσων κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Η στρατηγική αυτή κίνηση από την πλευρά της κοινοπραξίας Vinci Highways – Vinci Concessions – Μυτιληναίος – Mobility Partner, φέρνει μία πρώτη δυσλειτουργία στην πορεία του διαγωνισμού προς την υπογραφή, η οποία ίσως οδηγήσει σε απροσδιόριστη καθυστέρηση, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί προσφυγή της στη συνέχεια στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η προσφυγή στην Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών (νυν Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων – ΕΑΔΥΣΗ) αφορά ζητήματα που αφορούν τη χρήση ψηφιακών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για τη διενέργεια του διαγωνισμού.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης